fbpx
12.3 C
Бэлць
miercuri, mai 22, 2024

/VIDEO/ Producția din municipiul Bălți ar putea ajunge pe piața din Kazahstan

Citește și:

O varietate de produse alimentare, fabricate pe teritoriul municipiului Bălți, ar putea ajunge în Kazahstan pentru comercializare. Despre această oportunitate a vorbit primarul de Bălți cu Ambasadorul Republicii Kazahstan în Republica Moldova, într-o vizită de lucru a oficialului.

Almat Aidarbekov, Ambasadorul Republicii Kazahstan în Republica Moldova: „Acum obiectivele noastre sunt de a uni business-urile a două țări. Mai de parte, investițiile, lucrul comun va depinde de sectorul privat a business-urilor. Deja avem o istorie, este JLC, are deja producție în Kazahstan, în două regiuni din țară și vând producția de lactate. Sectorul vinicol tot are legături bune cu Kazahstanul. Producția de ulei, am vorbit și despre Selecția, schimb de experiență, în general aș spune că am vorbit despre sectorul agroalimentar.”

Nicolai Grigorișin, primarul municipiului Bălți: „A fost o întâlnire cu administratorii întreprinderilor, reprezentanții au adresat întrebări, multe întrebări au fost despre Selecție, multe întrebări au fost despre producția noastră din municipiul Bălți, Floarea Soarelui, Barza Albă, JLC, fostul combinat de lapte. Reprezentanții de la Institutul Selecția au adresat întrebări cum să ajungă producția noastră pe teritoriul Kazahstanului.”

De la începutul anului, municipiul Bălți a fost vizitat de cinci ambasadori.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Atenție dacă ați cumpărat așa ciuperci. ANSA retrage din comerț un lot marca Lux Menu

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat astăzi retragerea din comerț a unui lot de ciuperci conservate marca...

/FOTO/ Cinci spitale raionale din țară dotate cu panouri fotovoltaice. Două sunt din nordul țării

Astăzi, la Spitalul raional Orhei, a avut loc inaugurarea panourilor fotovoltaice pentru cinci instituții medico-sanitare publice din țară. De...
  sursa: cursbnm.md