fbpx
19.5 C
Бэлць
miercuri, iunie 19, 2024

/VIDEO/ Profesorii au nevoie de recunoștință, nu de bani în plicuri. Elevii din Gimnaziul Putinești au adus cuvinte de mulțumire dascălilor

Citește și:

Cel mai frumos cadou pentru profesori este succesul elevilor săi. În zi de sărbătoare, discipolii Gimnaziului Putinești din raionul Florești au adus în dar dascălilor cântece, poezii și dansuri. Toate acestea încununate cu respect și recunoștință. Tinerii, de comun cu administrația, au organizat un concert de zile mari, pentru a le reaminti profesorilor cât de importantă este prezența lor în viața fiecărui om!

ANDREEA RUSU, elevă: „Stimaților profesori din Gimnaziul Putinești le doresc, în primul rând, multă sănătate, stimă, respect și nu în ultimul rând elevi motivați, recunoscători și doriți de carte.”

VALERIA GONCERUC, elevă: „Eu cred că profesorii mei din Putinești își doresc, în primul rând, sănătate de fier, putere și respect din partea elevilor. Să ne înțeleagă, să ne învețe cât mai multe lucruri și să ne pregătească pentru lumea mare.”

Larisa Solcan, profesoară de matematică, a absolvit facultatea acum aproape 60 de ani. Chiar dacă este la pensie, ea rămâne alături de foștii săi elevi, dar și de tânăra generație cu o vorbă bună, cu un sfat atunci când i se cere.

LARISA SOLCAN, profesoară de matematică: „Profesorul este o comparație cu agricultorul, care își vede roada muncii  abia după ce strânge roada. Trece prin ploi, prin frig până ajunge și mănâncă o bucățică de pâine pe masă. La fel și noi profesorii trecem prin multe greutăți. Profesorul este acela care răspunde atât de carte cât și de educația copiilor care pleacă în lume, care este viitorul nostru.”

Iar Vladimir Repeșcu activează de doi ani în domeniul învățământului. Tânărul specialist își dorește să cultive în elevii săi interesul față de istorie.

VLADIMIR REPEȘCU, profesor de istorie: „Vreau să le trezesc interes viu în acest domeniu și vreau să fie cetățeni activi, un cetățean activ mereu va trezi societatea și vom avea o societate sănătoasă. Cu adevărat, îmi doresc copii responsabili, iubitori de carte și de tot ce e frumos.”

Nu-și dorește nimic alt ceva decât rezultatele frumoase ale elevilor săi. În această dimineață Eugenia Cislaș a fost întâmpinată de elevii săi cu felicitări, flori și un cadou muzical.

EUGENIA CISLAȘ , profesoară de limba și literatura română: „Roadele unui profesor se observă prin succesele elevilor, prin rezultatele și realizările elevilor. N-am simțit de nimic absolut, dis-de-dimineață am fost plăcut surprinsă de către elevii mei, elevii clasei a V-a, care m-au primit cu sincere felicitări, cu flori și chiar cu o surpriză foarte plăcută –  cu un cântec.”

Elevii, cu spirit patriotic, educat tot de către dascăli, au încheiat festivitatea cu o horă, încinsă împreună cu profesorii.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ „Asistăm la încercări de a rescrie istoria”. Victimele Holocaustului, comemorate la Edineț

O expoziție dedicată victimelor Holocaustului a fost organizată la Edineț. Fotografii, documente și alte artefacte care au ilustrat ororile...

Ungaria și Slovacia nu se mai opun numirii lui Mark Rutte la șefia NATO. România rămâne ultima țară care se mai opune

Ungaria a renunțat la opoziția față de numirea lui Mark Rutte pe postul de secretar general al NATO, relatează...
  sursa: cursbnm.md