fbpx
19.1 C
Бэлць
luni, mai 6, 2024

/VIDEO/ Proiectul „BRIDGES OF TRADE” a dat roade și la Bălți. Ce presupune acesta

Citește și:

Nicio întreprindere nu se poate dezvolta fără parteneri. Iar pentru a facilita crearea legăturilor comerciale și parteneriatelor internaționale ale agenților economici din nordul țării, primăria mun. Bălți, împreună cu țările partenere, România, Republica Turcia, Republica Armenia și Republica Elenă  au implementat proiectul „BRIDGES OF TRADE”, finanțat în cadrul Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020.

SERGIU HAREA, Președinte Camera de Comerț și Industrie a RM: „Orișice proiect internațional care vine să sprijine dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii cât în țara noastră cât și peste hotare este binevenit. Discuția dintre antreprenori și găsirea soluțiilor pentru anumite bariere care apar, sunt foarte importante. Camera de Comerț și Industrie este un proiect stabil care va susține încontinuu întreprinderile din regiunea Bălți, cât și alte regiuni din Republica Moldova, pentru a deveni mai competitive, mai cunoscute în țară și peste hotare.”

În urma activității a fost stabilit un acord de parteneriat între municipiul Bălți și Republica Armenia.

NICOLAI GRIGORIȘIN, Primarul Municipiului Bălți: „Noi cu partenerii noștri din Armenia, de la Camera de Comerț din Armenia, avem niște relații de parteneriat și avem niște proiecte care curând vor fi lansate în orașul nostru, vorbim despre deschiderea unei case de comerț din Armenia.”

Vice-Președintele Armeniei susține că cea mai mare problemă, ar fi cea legată de logistică, pe care planifică să o soluționeze în cel mai scurt timp.

KAREN IVANOV, Vice-Președinte Camera de Comerț și Industrie Republica Armenia:„Persistă probleme de logistică, foarte mari, pe întreaga piață a lumii ea se modifică și din cauza situației care o avem în lume, coridoarele logistice se schimbă, iar unele chiar sunt închise. Însărcinarea noastră cu partenerii este de a întinde o mână de ajutor întreprinderilor și să ajutăm în primul rând din logistica, marketingul, barierele lingvistice și eu cred că de toate acestea se vor ocupa reprezentanții de la casa de comerț.”

Cei mai interesați de colaborări s-au arătat agricultorii. În special importatorii de cerealiere. În urma discuțiilor cu mai mulți reprezentanți, interesele sunt de partea agriculturii, lactatelor și conlucrarea eficientă în cadrul proiectului.

OANA-GABRIELA PRĂJINARIU, Expert proiecte România: „În urma întâlnirilor stabilite în timpul proiectului în cadrul întâlnirilor din România și Moldova, am ajuns la concluzia că interesele majore ar fi pe partea agriculturii. În ceea ce privește grâul, porumbul, dar și pe partea de produse lactate.”

ION DARII, Reprezentant SA„Barza Albă”: „În urma discuțiilor care au fot până acum cu partenerii din proiect, am stabilit cel mai aproape suntem cu partenerii din Armenia. Au fost identificați  două companii cu care am putea conlucra în continuare.”

Pentru asigurarea realizării obiectivelor și durabilității proiectului, au fost elaborate două documente importante: Memorandumul de Înțelegere și Planul de Acțiune. Acestea au fost semnate și validate oficial în cadrul Conferinței Internaționale.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Potop cu grindină în România. Mașini înghițite de ape și strat de gheață chiar și de 10 cm

Prima zi de Paşte s-a încheiat cu ploi torenţiale şi furtuni în mai multe zone din ţară. În Prahova a plouat...

Situația la frontieră: Câți moldoveni au revenit acasă de Paști

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 31 535 traversări, un număr mai mare fiind...
  sursa: cursbnm.md