fbpx
25.2 C
Бэлць
miercuri, iunie 19, 2024

/VIDEO/ Purici, zgomot și miros insuportabil. Bălțeni, nemulțumiți din cauza vecinilor care adăpostesc zeci de pisici și câini în apartamente

Citește și:

Se trezesc la cinci dimineața din cauza zgomotului provocat de câini și pisici. Mai mulți locuitori din mun. Bălți nu-și mai găsesc liniștea și se plâng de miros insuportabil din cauza unor vecini care își transformă apartamentele în azil pentru patrupezi. Pe lângă toate acestea, din cauza animalelor scările blocurilor dar și locuințele lor sunt invadate de purici. 

Locuitorii mai multor blocuri de pe strada Nicolae Iorga din Bălți spun că nu mai pot suporta gălăgia și mirosul provocat de pisicile și câinii pe care îi adăpostește în locuința sa o vecine. Aceasta îi ține nu doar în apartament, dar și într-o cușcă improvizată în curtea unde sunt întreținuți și zeci de maidanezi.

„La vecinii din jur nu le este plăcut.  Sunt martori care văd. Au și pe afară și prin casă, sperăm că vor dispărea, avem copil mic și vrem la vară să ieșim afară, n-o să poată să se joace cu câinii și motanii prin nisip”.

„Miroase foarte urât în scară în plus sunt și purici. Copiii intră în apartament cu purici pe picioare. Vara mereu sunt mușcați de fel de fel de insecte. Nu sunt împotriva, dar dacă iubiți animalele aveți grijă de ele la dumneavoastră în apartament, dar nu așa”.

Nina Leonidova respinge acuzațiile și spune că animalele sunt foarte cuminți și curate.

„Acești câini se joacă cu oamenii, ei au fost aduși de mici. Pisicile în general sunt nevinovate. Eu le hrănesc, sunt câteva. Nu-s multe, dar ce să fac, nu le voi ucide. Aici sunt trei pisici, mai încolo două și mai încolo încă trei și eu am trei pisici, nu sunt așa de multe. Eu le hrănesc pe toate. Da cui ele încurcă, cui?”

Și locuitorii de pe strada Kievului spun că trăiesc un adevărat calvar. Aceștia povestesc că o femeie care locuieşte de una singură într-un apartament cu trei odăi întreține în apartament zici de câini. Animalele își fac necesitățile în încăpere fără a fi scoși vreodată afară, lucru care provoacă un miros insuportabil atât în scara blocului cât și în locuințele vecinilor.

„Eu cred că animalele trebuie duse la aziluri speciale, pentru că  un animal ar trebui să trăiască în libertate, măcar la azil, sau la case pe pământ. Este gălăgie, este murdar, se aud cum latră”. 

„De la cinci dimineața la noi începe veselia și seara e la fel. Uneori și ziua de parcă aleargă caii, nu știu câți câini are, mai aud și puii de câine. Anul împrejur eu nu scot gratiile de la geamuri pentru că ea scoate afară cârpe pe care merg câinii. Ea scoate la plimbare un singur câine, dar restul își fac treburile pe cârpe”.

Responsabilii de la ANSA spun că persoanele pe numele cărora se înregistrează plângerile se aleg cu o amendă sau un avertisment. Amenzile sunt însă foarte mici, lucru care nu permite rezolvare definitivă a problemelor de acest gen.

VALERIU VÎRTOSU, șef secție Supraveghere Sanitar veterinară ANSA: „Se adresează către direcția Siguranța Alimentelor Bălți cu o plângere în scris. Care este cauza plângerii, câinii, pisicile, în afară de câinii maidanezi. La fața locului în câteva zile ies inspectorii direcției. Cazul dat îl examinează și se iau anumite decizii. Persoanele se sancționează conform codului contravențional. Amenzile sunt, de la 3 la 4, 6 unități convenționale, până la 10. Dacă cazurile nu sunt grave, la discreția șefului direcției poate să se aplice și un avertisment”. 

Potrivit regulamentului aprobat de autoritățile locale locuitorii mun. Bălți nu pot deține decât un câine și o pisică în apartament.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni

Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat...

/VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am...
  sursa: cursbnm.md