fbpx
12.3 C
Бэлць
sâmbătă, mai 18, 2024

/VIDEO/ Rafinărie de petrol și o piață agricolă în Bălți. Cum vede Marina Tauber creșterea economică a municipiului

Citește și:

Marina Tauber, candidata Partidului Șor la funcția de primar de Bălți vrea ca în Bălți să fie construită o rafinărie de petrol și o piață agricolă, iar clădirile din zona industrială a orașului să fie valorificate. Despre acesta a vorbit într-un live, făcut într-o zonă periferică a orașului, unde există mai multe obiective de infrastructură, aflate în prezent în paragină. În opinia sa, edificiile abandonate au o valoare importantă și pot deveni atractive pentru investitori.

Vom lansa negocieri cu oameni de afaceri din Rusia, Israel, Statele Unite. Zona economică liberă trebuie să fie extinsă. Eu și echipa mea considerăm că, printre principalele acțiuni pe care trebuie să le întreprindem este să-i scutim pe investitori de impozite, în primii cinci-șapte ani de activitate. Acesta îi va motiva suplimentar să vină la Bălți”, a menționat candidatul pentru funcția de primar, Marina Tauber.

O altă prioritate în ceea ce privește dezvoltarea industriei locale este deschiderea unei rafinării de petrol, care va genera o serie întreagă de avantaje.

Un proiect pe care vreau să-l lansez este deschiderea la Bălți a unei rafinării de petrol. Noi considerăm că această inițiativă trebuie să aibă la bază un parteneriat public-privat. Imediat după alegeri, voi începe aceste negocieri, deoarece consider că asta ne-ar permite să deschidem locuri de muncă, dar mai ales să ieftinim carburanții, problemă foarte actuală, în momentul de față”, a precizat Marina Tauber.  

În context, ea a menționat și intenția de a deschide și o piață angro pentru producătorii locali, dar și o gospodărie agricolă, care ar permite orașului Bălți să se asigure, pe cont propriu, cu necesarul de produse.

Vom construi o gospodărie agricolă, specializată în creșterea plantelor în sere. Asta ne va permite să aprovizionăm orașul, instituțiile de învățământ și cele medicale cu legume proaspete, pe parcursul întregului an”, a spus Tauber.  

În opinia Marinei Tauber, primarul și echipa sa trebuie să le asigure potențialilor investitori condiții optime de activitate, cât mai puțină birocrație, un cadru de comunicare onest, adică zero corupție și zero trafic de influență, și garanții pe termen mediu și lung că investițiile lor nu se vor pierde.

Alegerile locale noi din Bălți vor avea loc în 21 noiembrie, iar Marina Tauber va figura pe poziția a 9-a în buletinul de vot.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Prim-Ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu reprezentanții organizației Crucea Roșie

Sprijinul oferit de organizația Crucea Roșie persoanelor vulnerabile din Republica Moldova, inclusiv refugiaților, a fost discutat de prim-ministrul Dorin...

/METEO/ Cer noros, dar fără precipitații. Câte grade vor fi astăzi

Pentru astăzi, 18 mai, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează cer noros pe întreg teritoriul țării. În Nord se așteaptă temperaturi...
  sursa: cursbnm.md