fbpx
16.1 C
Бэлць
luni, septembrie 25, 2023

/VIDEO/ Reparația drumului i-a costat casa. O familie din Sîngerei riscă să rămână fără acoperiș deasupra capului

Citește și:

Se tem să mai stea în propria casă. O familie din orașul Sîngerei vede zi de zi cum i se ruinează locuința. Totul din cauza tehnicii cu care a fost reparat drumul din fața porții, spun proprietarii.

Sergiu Curchi locuiește împreună cu sora sa în casa moștenită de la o mătușă. Bărbatul își aduce aminte cu groază ziua în care au început lucrările de reparație.

SERGIU CURCHI, locuitor or.Sîngerei: „Ea avea crăpături, dar nu erau așa de mari, așa de puternice. De nenumărate ori, și eu, și sora, am făcut cereri la primărie ca să se facă drumul. Suntem foarte pozitivi ca să fie drum bun, ca să fie înnoiri. Am contribuit la luminarea stradală.  Noi nu suntem împotriva drumului, suntem foarte bucuroși, mulțumim primarului, mulțumim autorităților. Dar asta nu înseamnă că dacă faceți drumul, noi să rămânem fără casă.”

Bărbatul cere cu disperare ajutorul primăriei.

SERGIU CURCHI, locuitor or.Sîngerei: „Luați măsuri, veniți, vedeți, faceți o analiză la casa asta, o expertiză, se poate de trăit în ea sau nu. Sau…dacă cade casa peste noi, nu-s probleme, nu o să vă mai spună nimeni să faceți. Ce hotărâți, ne lăsați în casa asta așa să trăim mai departe, vă rugăm, ajutați-ne. Eu știu ce simt ucrainenii când văd că asupra caselor lor vin rachetele și le bombardează și nu pot să facă absolut nimic. Le vine să distrugă racheta asta cu mâinile goale, așa și mie îmi venea  să ies și să distrug acel „Catoc”, ceea ce nu-i real.”

De cealaltă parte, primarul localității afirmă că reparația drumului respectiv a fost făcută la solicitarea locuitorilor din această mahala.

ARCADIE COVALIOV, primar de Sîngerei: „Am avut nenumărate cereri de la toți cetățenii de pe această stradă, inclusiv și de la acești cetățeni,  să efectuăm lucrări de reparație a drumului. Noi suntem aproape de cetățeni și noi o să reacționăm și la acest moment. Nu suntem indiferenți și putem să instituim o comisie care să analizeze de fapt ceea ce s-a întâmplat și suntem datori să o facem și o să o facem. Contează părerea cetățenilor, dar chiar așa, nu m-am așteptat.”

Casa în care locuiește Sergiu Curchi și sora sa a fost construită în anul 1980.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/METEO/ Cum va fi vremea astăzi, 25 septembrie

Vreme fără precipitații și temperaturi generoase pentru această perioadă, prognozează pentru 25 septembrie Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Vântul va sufla...

Floarea cu miros de cadavru ar putea să dispară pentru totdeauna. Avertismentul oamenilor de știință

Rafflesia, floarea care emană un miros puternic de carne putredă, motiv pentru care a și fost denumită floarea-cadavru, i-a...
  sursa: cursbnm.md