fbpx
27.4 C
Бэлць
duminică, iunie 23, 2024

/VIDEO/ Rezerviștii de la Bălți astăzi au tras din arme: „Are cine sta la straja țării”

Citește și:

Peste 200 de bărbaţi din nordul ţării și-au amintit cum e să facă târâș pe coate.

VLAD ȘAPTEFRAȚI, rezervist: „Astăzi am avut trageri, zilele trecute ne-am pregătit pentru această zi, am efectuat mai multe exerciții și astăzi am reușit cu succes să ochim țintele propuse și inamicul se pare că a fost distrus. Eu personal am tras din automat Kalașnikov și din RPG 7V.

„La momentul dat facem cum să acordăm primul ajutor medical în caz de război. În acest caz fac pansament ca să opresc hemoragia.”

Printre se numără și primarul comunei Balatina, Glodeni. Edilul spune că s-a cerut voluntar să participe.

DUMITRU IAȚUC, rezervist: „Așa o senzație pozitivă, cu multă adrenalină, ca într-adevăr să demonstrăm că noi rezerviștii executăm exercițiile de antrenare și paralele facem și exerciții de tragere. Ieri am făcut cu gloanțe oarbe, astăzi facem lupte, care dau o senzație că într-adevăr, în Armata Națională are cine sta la straja țării.

Rezerviștii au fost chemați la exercițiile anuale de instruire, care durează 5 zile

COLONEL ION OJOG, comandant Brigada 1 Infanterie Motorizată: „Astăzi desfășurăm deja exerciții cu trageri de luptă la nivel de grup de infanterie și respectiv în cadrul aruncătoarelor de bombă. În cadrul exercițiilor cu rezerviștii participă circa 200 de oameni, pe parcursul acestei săptămâni, în perioada 27-31 mai rezerviștii au realizat tehnici, tactici, proceduri cu subunitățile de infanterie artileriei, au făcut battl la nivel de grupă și la nivel pluton.”

Instruirile fac parte din Planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2024.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...

Creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Mare. De ce nu trebuie să te cerți azi

Creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Mare sau Rusaliile. Acesta este unul din praznicele împărătești ale Bisericii Ortodoxe, fiind sărbătorit la...
  sursa: cursbnm.md