fbpx
23.1 C
Бэлць
joi, iunie 20, 2024

/VIDEO/ Rezerviștii din cadrul Armatei Naționale, chemați la antrenamente: „Nu sunt profesionist, dar mă simt onorat”

Citește și:

Militarii din rezervă și-au dat întâlnire pe poligonul din cadrul Brigăzii 1 Infanterie Motorizată din Bălți

VADIM ROȘCA, militar în rezervă: „Aceasta este un drept onorific al fiecărui cetățean, al fiecărei țări, eu nu sunt militar profesionist, sunt rezervist, acum am primit ordin de a ne prezenta la antrenamente, dar cred eu că este ceva mai puțin plăcut fizic, dar foarte onorific.”

ION PRODAN, militar în rezervă: „Este un lucru foarte important, în primul rând noțiunea de bărbat este să-ți aperi familia, să-ți aperi patria, să-ți aperi mama, este foarte important. Peste ani acum când am venit, într-adevăr sunt niște emoții pozitive, este ceva nou pentru mine, dar în principiu se repetă ceea ce am mai învățat. Este un exercițiu al rezerviștilor care trebuie să-l trecem peste 5 ani, 10, este un exercițiu normal, nu este nimic strașnic.”

VICTOR SANDU, militar în rezervă: „Sunt un sergent în rezervă, mă simt foarte bine, deja avem o zi, dar câte ceva deja cunoaștem și sunt foarte bucuros și toți sergenții, toți militarii care o să aibă chemare să nu se sperie că totul este bine.”

Aceste antrenamente se desfășoară anual și au scop instruirea rezerviștilor

DANIEL VRABII, ofițer de presă: „În perioada 27-31 mai curent, în cadrul centrului de instruire a Brigăzii 1 Infanterie Motorizată se desfășoară exercițiul de mobilizare. Scopul acestui exercițiu este de a verifica aptitudinile și familiarizarea rezerviștilor cu echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale.”

Instruirea rezerviștilor are loc în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2024 și Legii cu privire la rezerva Forțelor Armate

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni

Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat...

/VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am...
  sursa: cursbnm.md