fbpx
12.6 C
Бэлць
duminică, aprilie 14, 2024

/VIDEO/ Riscă să rămână în stradă. Două familii din Bălți au căzut pradă escrocilor

Citește și:

Două familii din Bălți riscă să rămână fără acoperiș deasupra capului din cauza escrocilor imobiliari. Totul s-a întâmplat după ce un cuplu din oraș s-ar fi oferit să cumpere apartamentele neprivatizate ale acestora, să achite datoriile pentru comodități și să le ofere proprietarilor câte o casă de locuit mai modestă. În rezultat însă escrocii au pus mâna pe apartamentele oamenilor, i-ar în schimb le-au dat imobile în care lipsesc condițiile de viață. Pentru a-și găsi dreptatea, victimele au apelat la procuratură.

Pentru Elena Mihailiuc calvarul a început acum trei ani. Femeia spune că inițial i-a fost promisă o casă cu trei camere și bucătărie, în realitate, femeia s-a ales cu niște dărâmături, pentru care nu are nici măcar un act înregistrat la Cadastru.

Elena Mihailiuc, locuitoare a municipiului Bălți: „Am văzut trei camere, una mică, bucătăria și cea de acolo și am fost de acord. După Paște, ea mi-a zis că ne mutăm, totul s-a întâmplat foarte repede, ei m-au adus în această gaură. Ei doar m-au hrănit cu promisiuni, Ina mereu îmi invocă că nu-mi ajunge și că au cheltuit foarte mulți bani cu mine.”

În odaia în care urma să fi amenajată bucătăria, un perete s-a dărâmat. Mai mult, acolo continuă să-și țină lucrurile fostul proprietar: 

„Oare pot eu să fac ceva aici? Pietrele sunt ale lor, totul este a lor și acolo este totul a lor, este murdărie, ce pot să fac eu? Când am venit aici, am rămas fără cuvinte, știți cum m-au adus? Iată așa, de parcă m-ar fi aruncat și fii sănătoasă.”

Acum doi ani, femeia din imagine a apelat la aceleași cuplu pentru a o ajuta să-și schimbe apartamentul pe o casă la țară. În consecință, aceasta s-a pomenit fără apartament, cu o locuință într-un sector de vile al municipiului Bălți, la 15 kilometri distanță de oraș, fără apă și sistem de canalizare.

Irina Suliga, locuitoare a municipiului Bălți: „Am baie și veceu în casă, în schimb nu am nici apă și nici sistem de canalizare. Totuși, noi am dat apartamentul de la etajul doi, din regiunea Gării de Nord, în general era o ofertă foarte bună.”

Fiica femeii spune că ei nu doar că sunt nevoiți să stea anul împrejur într-un imobil în care nu poți locui, dar au și o datorie față de escroci pentru această locuință.

Daria Ilinevschi, locuitoare a municipiului Bălți: „Au fixat la notar faptul că le datorăm, pe lângă apartament, să achităm pentru această casă, încă 2 000 de euro timp de doi ani. Mama le-a dat apartamentul, a primit o casă și încă mai suntem datori. Acum suntem amenințați, că ne vor lua casa.”

De cealaltă parte, unul dintre cei doi care sunt învinuiți de escrocherie declară că toate actele pentru bunurile imobile au fost perfectate și transmise actualilor proprietari, iar dacă cele două femei vor continua lupta, va depune o plângere la poliție.

„Eu le-am dat toate actele, împreună cu o procură generală, le-am dat și bani pentru perfectarea actelor pe numele lor. Ulterior am luat aceste acte pentru a înregistra casa, procedura a durat, iar atunci când am avut actele la mână, am sunat-o, dar nu mi-a mai răspuns. Referitor la cea de a doua femeie, ea a luat de la mine o vilă, pentru care îmi mai datora 2 000 de euro. Ne-am înțeles că aștept acești bani doi ani. După trei ani, mi-a dat doar 1.000 de euro. Am luat acești bani și am scris acea casă pe numele ei. Dacă vor continua în același ritm, voi fi nevoit să depun o plângere la poliție”, a declarat unul dintre cei doi escroci.

Procuratura Bălți a refuzat să ofere comentarii jurnaliștilor, cerând o interpelare oficială. La momentul publicării materialului nu a parvenit niciun răspuns.

Potrivit legislației escrocheria săvârșită în proporții mari, se pedepsește cu închisoare de la 7 la 10 ani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md