fbpx
-0.9 C
Бэлць
duminică, decembrie 10, 2023

/VIDEO/ S-au adunat la „o clacă” la Bilicenii Noi. Oameni de toate vârstele au plantat 77 de hectare cu arbori

Citește și:

Republica Moldova va deveni mai verde și mai curată. Sute de hectare de pădure au fost plantate, în acest weekend, cu arbori de diferite specii. La Bilicenii Noi, tinerii și cei cărora le pasă de mediul înconjurător s-au adunat la claca națională.

IURII PONOMARI, Întreprinderea pentru Silvicultură Bălți: „Noi am pregătit o suprafață pentru sădire de 77 hectare, dintre care noi sădim aici așa specii precum salcâm, este specia de bază și tufișuri la 20%. Pădurile sunt plămânii planetei, de aceea ținând cont de dezvoltarea industriei la ziua de azi, poluării atmosferei, pădurea are un rol foarte important.”

VITALIE FRUNZĂ, inginer silvic șef, Întreprinderea pentru Silvicultură Bălți: ”Activitatea de plantare se face în fiecare an, astăzi este o zi, conform decretului președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru a împăduri Moldova. Toată Moldova face astăzi acțiunea asta, toate organizațiile din municipiul Bălți, raionul Sîngerei, Fălești sunt prezente aici ci reprezentanți, ca într-o sâmbătă să facem un bine, să plantăm niște arbori ca să facem pădure”.

„Le pregătim un ceai, câte o plăcintă, așa-i ca la moldoveni. Bucătăria este de la armata regională nord, care ne-au sărit și ei în ajutor nouă”

Tinerii s-au implicat la această activitate pentru participa la prevenirea unei catastrofe ecologice.

„Este o acțiune foarte bine venită, mai ales în contextul în care țara noastră chiar are nevoie ca să ne mărim suprafețele de pădure, ne bucurăm foarte mult că astăzi avem această ocazie, să venim cu studenții de la USARB și participăm la această campanie națională de împădurirea Republicii Moldova. Ne bucurăm foarte mult că ziua de astăzi este una chiar foarte potrivită pentru a planta copaci, sperăm să ploaie și toți copăceii puși astăzi să se prindă”.

„Vrem să promovăm natura, să plantăm câți mai mulți copaci pentru un aer mai prosper și să promovăm ceea ce este bun pentru noi, pentru studenți și cineva să ia exemplu de la noi. Este puțin frig, dar se merită.”

„Fiecare om trebuie să-și depună efortul în anumite activități, eu cred că dacă vrei să schimbi ceva, începe cu tine.”

La plantarea pomilor la Bilicenii Noi au participat aproximativ 800 de persoane.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Joe Biden fuge de întrebările despre fiul său acuzat într-un nou dosar. Hunter: „Încearcă să mă omoare”

Hunter Biden, fiul preşedintelui american Joe Biden, a declarat vineri, 8 decembrie curent, că atacurile pe care le primeşte...

10 persoane au decedat și altele șase au fost rănite în urma mai multor atacuri asupra Ucrainei

Război în Ucraina. Ieri, 9 decembrie, o persoană a decedat și una a fost rănită în urma unui atac...
  sursa: cursbnm.md