fbpx
12.3 C
Бэлць
miercuri, mai 22, 2024

/VIDEO/ S-au aliniat în forma unui copac. Ziua Internațională a Pădurilor marcată la Bălți

Citește și:

Ziua Internațională a Pădurilor este marcată în fiecare an la nivel mondial pe 21 martie. În acest context, elevii de la Colegiul Pedagogic Ion Creangă din Bălți, au organizat o activitate simbolică, în susținerea pădurilor din Republica Moldova. Aceștia s-au aliniat în forma unui copac și timp de câteva minute au sta cu mâinile ridicate.

Elevii de la colegiul pedagogic susțin că pădurile au un rol esențial în combaterea schimbărilor climatice.

„Consider că pădurile au un rol foarte important, atât pentru viața noastră, adică a oamenilor, cât și pentru întreaga planetă, deoarece ne asigură cu aer curat. Pădurea de fapt asigură omenirea și cu adăpost.”

„Eu consider că această zi este importantă pentru mine și pentru noi toți, pentru că pădurile sunt plămânii planetei, sunt foarte importanți pentru noi, deoarece curăță oxigenul și mai consider că trebuie să îngrijim de păduri.”

„Pădurea este principalul producător de oxigen, pentru mine ca pentru orice om, pădurea nu este doar oxigen, este locul de refugiere.”

„Pădurile sunt foarte importante pentru fiecare om, ele servesc drept un filtru aerian și ne curăță aerul.”

„Este important să avem grijă de pădure și să oprim procesul de poluare pentru că acestea sunt un component al naturii. Ele sunt locul de trai al multor plante și animale, care sunt parte din viața noastră.”

Activitatea a fost organizată cu scopul de a trage atenția asupra pădurilor din țara noastră și că acestea trebuie protejate.

Victor Grigor, profesor de geografie, Colegiul Pedagogic Ion Creangă din Bălți: „Sărbătorim Ziua Internațională a Pădurii, și am decis cu elevii anului III din cadrul colegiului să marcăm această zi printr-o activitate, mai mult simbolică, prin care să readucem aminte întregii lumi de faptul că pădurea este în prezent cel mai important producător de oxigen, iar păstrarea, conservarea acesteia și protejarea, dar și lărgirea spațiilor împădurite este o necesitate stringentă pentru planeta noastră.”

În anul 2013, Organizația Națiunilor Unite a declarat 21 martie drept Ziua Internațională a Pădurii, declinând o oportunitate de creștere a nivelului de conștientizare a societății privind rolul și importanța pădurilor în viața de zi cu zi.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Atenție dacă ați cumpărat așa ciuperci. ANSA retrage din comerț un lot marca Lux Menu

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat astăzi retragerea din comerț a unui lot de ciuperci conservate marca...

/FOTO/ Cinci spitale raionale din țară dotate cu panouri fotovoltaice. Două sunt din nordul țării

Astăzi, la Spitalul raional Orhei, a avut loc inaugurarea panourilor fotovoltaice pentru cinci instituții medico-sanitare publice din țară. De...
  sursa: cursbnm.md