fbpx
17.4 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

/VIDEO/ Salvatorii din nordul țării au fost instruiți în domeniul lucrărilor de căutare – salvare în mediul urban

Citește și:

Salvatorii din nordul țării au susținut o testare în domeniul lucrărilor de căutare – salvare în mediul urban. Examenul a fost desfășurat în baza unui exercițiu de teren organizat pe un poligon improvizat într-o clădire cu mai multe etaje din municipiul Bălți.

Salvatorii și-au testat cunoștințele și deprinderile noi însușite la cursurilor de instruire în cadrul proiectului polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei – „Polish Aid”. 

După mai multe ore de prelegeri teoretice și practice angajații IGSU au demonstrat abilitățile la efectuarea lucrărilor de  stabilizare a construcțiilor avariate, evaluare a structurilor de rezistență, stabilizarea elementelor de construcție din lemn, tehnici de tăiere și secționare a metalului prin utilizare a echipamentului specializat fiind necesare pentru realizarea misiunilor de căutare – salvare în urma  cutremurului, inundațiilor, precum și accidentelor tehnogene.

Salvatorii moldoveni au fost instruiți de experți competenți polonezi prin intermediul Organizației iHELP conform standardelor internaționale. Cursul desfășurat a avut drept scop pregătirea salvatorilor din echipa USAR Moldova (Urban Search and Rescue)  la desfășurarea operațiunilor complexe  de căutare salvare urbană, conform standardelor europene, în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităților de căutare și salvare în conformitate cu standardele internaționale ca element de reducere a riscului de dezastre în Moldova”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md