fbpx
24.1 C
Бэлць
joi, iunie 20, 2024

/VIDEO/ Șantier continuu la Bălți. Când vor fi terminate lucrările de reparație a trotuarelor din oraș

Citește și:

Zeci de metri de trotuar din Bălți decopertați acum un an nu au fost încă pavați. Firma contractată de autorități anul trecut care urma să facă lucrări în valoare de peste 19 milioane de lei, se pare că nu și-a onorat obligațiunile. Unele trotuare care urmau a fi renovate până la sfârșitul anului 2022, sunt și acum impracticabili. Autoritățile locale au contractat un nou antreprenor și promit că situația se va remedia până la final de octombrie.  

 Trotuarul de pe strada Pușkin, chiar în preajma grădiniței 21, dar și cel de pe strada Dostoievski din Bălți artă dezastruos. Bălțenii spun că pentru a nu se alege cu traume când le parcurg sunt nevoiți să meargă pe carosabil.

„Atunci când începi munca, spre exemplu eu acasă, dacă am început, nu fac aici, acolo, dincolo, fac lucrul aici, ca soția și copii să poată trece, pe urmă încep altul. Ei au luat acum, prin tot orașul, ca să arate că da, ei lucrează. Dar oamenii cum să treacă?”

„Desigur că vrem ca să se schimbe ceva, ca să fie curat și bine, dar așa, ce- asta? Dar când va fi iarnă și lunecos, poți și cădea.”

„Iată chiar lângă biserica Constantin și Elena, eu locuiesc în acel raion, nu-mi place, eu trebuie să înconjor ca să trec, acolo deja de doi ani de zile nu se face drumul și chiar sunt de acord că ar trebui să facă drumul.”

„Să fi luat măcar pavajul de mâna a doua, de acolo și să o pună aici și pentru asta era să le mulțumim. Era să fie bine.”

Alexandr Usatîi, viceprimarul de Bălți susține că până la sfârșitul lunii octombrie noul antreprenor contractat de primărie va termina lucrările de reparație.

ALEXANDR USATÎI, viceprimar de Bălți: „Va fi instalată și bordură nouă și pavaj nou, sper ca timpul de afară să țină cu noi și până la sfârșitul lunii lucrările vor fi efectuate până la sfârșit. Ce ține despre alte locații, cartierul 9, începând de la Ștefan cel Mare, până la Bulevardul Eminescu, lucrările de pregătire se apropie de final, au fost instalate borduri noi, chiar începând de astăzi va începe turnarea asfaltului. Aceste lucru va dura un pic, acolo există o scurgere a S.A Apă Canal, care trebuie lichidată.”

Totodată, autoritățile locale dau asigurări că până se va lăsa frigul, lucrările de reparație și amenajare a porțiunilor de drum de pe străzile Vlaicu, Lăpușneanu, Hotinului, Independenței, Coșbuc și Sadoveanu, vor fi terminate.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Mai mulți români sunt acuzați că au folosit diplome de Bacalaureat false pentru a obține certificate de manager de transport marfă

10 români sunt cercetați de polițiști, după ce ar fi folosit diplome de Bacalaureat false, pentru a obține certificate...

/VIDEO/ Construită din dragoste, Biserica „Sfânta Treime” din Cuhureștii de Sus este o perlă a neamului. Ce secrete a lăsat familia Bogdanilor

„Vă întâmpin cu gânduri bune, dragii mei, fiindcă, bine ați venit la această perlă a noastră, care ne adună,...
  sursa: cursbnm.md