fbpx
13.1 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

/VIDEO/ Sărbătorile de iarnă îi vor găsi pe bălțeni cu buzunarele goale. Au primit facturi duble la lumină

Citește și:

Sărbătorile de iarnă îi vor găsi pe bălțeni cu buzunarele goale. Asta pentru că, după majorarea tarifului la energia electrică, majoritatea oamenilor au primit facturi duble. Aceștia sunt șocați de sumele pe care le-au primit și spun că nu au idee cum se vor descurca mai departe.

„Foarte mult, foarte mult. Eu plăteam 690 acum e 1050. – Cum o să vă descurcați mai departe cu asemenea…? – Nu știu, foarte, foarte rău.”

„600 și ceva, jumătate de preț a venit cu 3,21 și restul cu 4,85. Eu plăteam de-o pildă 400, 400 și copeici, 150 de KW eu cheltui, dar acum socotiți. O să lucrăm pentru comunale numai.”

„600 și ceva, diferența între 200 și ceva de lei. Asta că avem cazare electrică și de asta s-ar fi mărit electricitatea, în orice caz ne descurcăm, dar este foarte greu, că leafa practic ne ajunge de la leafă până la leafă și mai mult comunalele și asta e.”

„Azi am plătit 750 de lei. – Pentru electricitate, da? – Da și 350 pentru gaz. Desigur că mai mult, cu mult mai mult. – Cu cât? – Cred cu 200 de lei mai mult. Compătimesc poporul moldovenesc, ei aici nu trăiesc, numai supraviețuiesc.”

Acest bărbat spune că a economisit curentul toată luna, însă nu se poate limita în a-și încărca scaunul cu rotile. Chiar dacă consumul a fost cu mult mai mic față de celelalte luni, factura la lumină este dublă acum.

„De obicei 250 – 300, acum a venit 500 și ceva. Nu-i prea ușor, e o situație foarte delicată. Ne descurcăm așa, cu ajutorul de la părinți, de la frați, altă ieșire din situație nu avem.”

Și acestei femei i-a venit dublu în factură numai pentru electricitate.  

„1100 de lei eu am plătit. E foarte mult, de obicei eu plăteam câte 500 de lei, dar acum 1100. Eu nu știu ce voi face în continuare, încă nu a venit factura pentru căldură, vom munci doar pentru a plăti facturile.”

La momentul actual, locuitorii din nordul țării achită 4 lei și 81 de bani pentru un kWh. Menționăm că FEE Nord solicită majorarea tarifului cu 87 de bani. Astfel, dacă ANRE va aproba noul tarif, în luna decembrie, consumatorii FEE Nord vor achita 5,68 lei/kWh.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Rusia vrea să reia discuțiile de pace cu Ucraina pe baza acordului eșuat din aprilie 2022, de la Istanbul

Regimul de la Kremlin ar vrea să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului eșuat din martie-aprilie...

/VIDEO/ Aproape 200 de asistenți sociali din Bălți nu și-au primit salariul pentru luna decembrie

Aproape 200 de asistenți sociali din municipiul Bălți nu și-au primit salariul pentru luna decembrie. Chiar dacă de la...
  sursa: cursbnm.md