fbpx
17.4 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

/VIDEO/ „Sărbătorim munca elevilor, învățătorilor și părinților!” Ultimul sunet a sunat și la Școala Primară „Spiridon Vangheli” din Bălți

Citește și:

Emoții mari au trăit astăzi elevii din întreaga țară. Și mai mari au fost pentru cei din clasele absolvente. Careul de la Școala Primară „Spiridon Vangheli” din municipiul Bălți nu a trecut fără lacrimi de fericire pentru elevii clasei a patra pentru care a sunat cu adevărat ultimul sunet din această instituție.

VALERIA VARTAN, elevă: „De fericire, dar și de tristețe. Sunt și încântată și bucuroasă. Cum ți s-au părut acești patru ani? – Au fost foarte importanți, atractivi. Au trecut ca patru secunde. Mi-au fost ca patru stații.”

ARINA CEBANU, elevă: „- Ce ți-a plăcut cel mai mult la școală? – Când petreceam activități împreună.”

VLAD CEBOTARI, elev: „Emoții am avut de bucurie și mândrie că am absolvit clasa a patra.”

Și mai mari au fost emoțiile părinților, prezenți la careul de absolvire.

DUMITRU MOROȘAN, părinte: „Anul școlar nu a fost unul ușor, dar am trecut foarte bine. Avem emoții ca la orice sfârșit de an școlar. Trăim emoțiile pe care le trăiam când eram noi școlari, doar că pentru copiii noștri. Sperăm că și anii viitori vor fi cu succes.”

MARCELA VARTAN, părinte: „De fericire, de împlinire. Sunt niște emoții calde. Nici nu le-aș numi emoții. Am avut patru ani foarte productivi, foarte bine dedicați, organizați. Sunt nespus de fericită că am ales anume această școală.”

NATALIA PLEȘCA, părinte: „Pentru noi, Școala Primară „Spiridon Vangheli” pe parcursul a patru ani a fost ca a doua casă. Aici, învățătorii, ca niște  mame i-au primit, i-au îngrijit ca acum să plece pe cel mai bun drum. Le-au dat aripi ca în treapta gimnazială să aibă mari succese, cu prieteni noi și cu cele mai bune realizări.”

Cei care au finalizat primul an de școală abia așteaptă prima lor vacanță.

„Sunt elevă în clasa 1 C. – Ai terminat clasa 1? O termin. Mi-a plăcut extraordinar, mai ales când am organizat adio drag Abecedar.”

„La limba română am învățat de citit și multe cuvinte noi, la matematică am învățat să socotesc și să scriu cifre.”

80 la sută din elevii care frecventează instituția, au absolvit anul școlar cu calificativul bine și foarte bine.

VALENTINA GOIMAN, director Școala Primară „Spiridon Vangheli”: „Anul acesta au finalizat anul de învățământ circa 80 % din elevi cu calificativul bine și foarte bine. 215 de copii cu foarte bine și 350 cu foarte bine. E munca tuturor. Munca copiilor, munca părinților și învățătorilor. Din acest motiv, evenimentul de la sfârșit de an e să facă niște totaluri. Mai ales că acestea sunt de bun augur pentru instituția noastră.”

La Școala Primară „Spiridon Vangheli” din Bălți învață 753 de elevi.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md