fbpx
17.4 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

/VIDEO/ Scandal în satul Pepeni din raionul Sîngerei. Primarul, acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu

Citește și:

Primarul comunei Pepeni, raionul Sîngerei, Oleg Cernei este acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu, de către angajații grădiniței din localitate. Potrivit educatorilor, dar și managerului instituției preșcolare acesta și-ar fi propus să-i disponibilizeze cu orice preț, iar ca ei să nu opună rezistență primarul îi amenință și îi împiedică să-și desfășoare activitatea. Oleg Cernei a refuzat să comenteze acuzațiile.

Săptămâna trecută Oleg Cernei ar fi dat buzna în grădiniță amenințând angajații că îi va concedia dacă nu se vor supune. Așa cum directoarea grădiniței nu era pe loc, una dintre angajate spune că a fost impusă să confirme lipsa nemotivată a managerului instituției.

GALINA VIERU, metodistă la grădinița din Pepeni, raionul Sîngerei: „Mi-a zis să mă așez, scoate o foaie, am scos o foaie, și spune scrieți ce vă zic eu. M-a impus să specific sau să menționez că doamna lipsește de la 7.30, am încercat să îi zic, că doamna nu activează de la 7.30, programul dumneaei este de la 8 până la 16.00. Da el așa și mi- a zis tu scrie acolo de la 7.30 că grădinița dumneavoastră așa lucrează.”

NATALIA TÎRZIU, angajata grădiniței din comuna Pepeni, raionul Sîngerei: „Abuziv a părăsit încăperea și am rămas numai noi cu consilierii, unde consilierii iarăși din nou ne-au spus că doar până la 15 februarie noi o să mai activăm, dar care este cauza și de ce, așa vrea dumnealui sau nu.”

Directoarea grădiniței, Ludmila Manoilă spune că primarul și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu, iar teroarea lui nu face decât să împiedice activitatea angajaților instituției.

LARISA MANOILĂ, Directoarea Grădiniței „Andrieș” din satul Pepeni: „Noi nu vedem care este motivul de abuz asupra noastră și bulversarea aceasta a colectivului, într-atât de tare. Am impresia că dumnealui nu cunoaște că instituția de învățământ de educație timpurie are niște acte care noi trebuie să le respectăm, este regulamentul instituției de educație timpurie, regulament de funcționare, standarde minim de dotare.”

Oleg Cernei este acuzat de abuz în serviciu și de directorul căminului cultural din localitate.

VIOREL LOCOMAN, Directorul Casei de Cultură „Nicolae Glib” din satul Pepeni, raionul Sîngerei: „Mi-a aplicat o sancțiune disciplinară cu abateri grave de la legislație, cu intimidări, cu atacuri la persoană, cu șantaj, cu amenințări că mă demite din funcție. Este un abuz grav ceea ce face el.”

Primarul a refuzat să comenteze acuzațiile, dar s-a arătat profund deranjat de faptul că am mers în sat fără a avea permisiunea lui.

OLEG CERNEI, Primarul comunei Pepeni, raionul Sîngerei: „Când o să stabiliți cu primarul prealabil o întâlnire, da nu cum ați venit obraznic și ați intrat pe teritoriul unei instituții subordonate primăriei și nu ați spus nimic. Altădată să nu vă permiteți așa ceva.”

Unii oameni din localitate condamnă comportamentul primarului, alții însă au refuzat să vorbească public despre acest lucru de frică ca acesta să nu se răzbune.

„– Eu astea nu vă li răspund. Cunosc, da nu dau interviu. – Nu vreți să răspundeți? – Nu.”

„Nu, așa nu e normal, noi am sperat la dânsul, că e om de sat, o să facă să fie bine pentru sat. Noi sperăm că s-a corecta, s-a da cu lumea și a fi totul bine.”

„El nu e de primul an, primarii așa nu fac. Nu se poate, nu e frumos să te duci la grădiniță să faci ce faci, și apoi prin sat mai face ce face.”

Președintele raionului Sîngerei, Cristian Cainarian a confirmat pentru TV Nord că este la curent cu ce se întâmplă în satul Pepeni, dar a refuzat să se expună pe marginea acestui caz până nu vor fi examinate petițiile angajaților din cadrul grădiniței din localitate, expediate în adresa Direcției Învățământ a raionului.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md