/VIDEO/ Scandal la ședința Consiliului Raional Sîngerei. Consilierii PAS vor un alt președinte 

0
202

Voi ați votat cu comuniștii azi, râsurilor. Ați votat astăzi în ședință cu comuniștii. Nerușinaților. Pe tine nu te-a întrerupt nimeni. Șezi jos acolo.

Ședință cu scântei la Consiliul Raional Sîngerei. Alegerea unui președinte comunist în fruntea conducerii raionului a stârnit din nou nemulțumiri în rândul aleșilor locali. Aceștia susțin că Ivan Cebotari a fost ales ilegal în funcția de președinte, deoarece potrivit legii, un consiliu raional nu poate avea un președinte interimar.

În luna decembrie au votat un președinte interimar comunist nelegitim, care se găsește la moment dat ilegal în funcție, deoarece legea nu prevede să fie ales un președinte interimar.

Mai mulți consilieri din PAS vor la conducere un președinte proeuropean și nu îl susțin pe actualul.

ION ROȘCA, consilier raional: „Respectiva decizie votată tot de acest grup corupt, nu e în interesul cetățenilor, el a fost numit președinte interimar, așa funcție nu este, de aceea trebuia să fie revotarea, abrogarea proiectului deciziei, respectiv revotarea, dar dumnealor și aici au încălcat legislația și nu vor să facă.

GHEORGHE CAZACU, consilier raional: „Cu părere de rău Consiliul Raional Sîngerei, este un consiliu bolnav de trei ani de zile, din bunul fapt că în consiliul raional au nimerit foarte multe persoane care nu sunt pregătite. Cadrul legal vorbește că din momentul când a fost prin hotărâre de judecată a fost demis fostul președinte și trebuia să fie ales un președinte, nu un președinte interimar.

Actualul președinte al raionului nu consideră că a fost ales în funcție ilegitim.

IVAN CEBOTARI, președintele raionului Sîngerei: „Eu nu sunt specialist în domeniu, eu nu-s jurist. Acolo a fost indicat că domnul Corcodel nu poate fi președintele raionului și trebuie să fie ales președintele raionului. A fost înaintată candidatura mea și a fost votată și eu socot că a fost tot legitim.

Menționăm că Ivan Cebotari a fost ales în funcția de președinte a raionului Sângerei pe 7 decembrie 2022, prin votul a 18 consilieri. Atunci consilierii PAS s-au abținut de la vot.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.