fbpx
25.2 C
Бэлць
miercuri, iunie 19, 2024

/VIDEO/ Schemă de șantaj cu implicarea unui deținut din raionul Briceni. Acesta cerea bani de la femei pentru a nu le publica fotografiile intime pe rețelele de socializare

Citește și:

Un deținut în vârstă de 26 ani, care își ispășește pedeapsa de 5 ani în Penitenciarul nr. 2 din Lipcani, raionul Briceni, ar fi șantajat mai multe femei după ce iniția conversații cu ele pe rețelele de socializare, iar prin diverse provocări le determina să-i expedieze fotografii în ipostaze intime.

Pentru ca fotografiile să nu ajungă în spațiul public, suspectul solicita sume de bani. Mai mult, acesta nu acționa de unul singur, având drept complice un bărbat în vârstă de 37 ani, originar din Briceni, care activa în calitate de taximetrist și avea rolul de curier.

După mai multe investigații, oamenii legii au stabilit schema prin care suspectul acționa. Acesta deținea ilegal un telefon mobil și prin rețeaua de socializare „Odnoklasniki”, discuta cu potențialele sale victime. Deținutul se prezenta sub o altă identitate și că deține o activitate de afaceri, motiv pentru care obținea mai multă încredere de la victime.

Prin înșelăciune, el obținea fotografii cu caracter intim, după care șantaja femeile că le va plasa fotografiile pe rețelele de socializare, estorcând mijloace bănești.

La începutul lunii august a acestui an, o femeie de 28 ani a depus o plângere, prin care a comunicat, că a fost constrânsă de o persoană să-i transmită suma de 10 mii lei, fără a o cunoaște fizic. La data de 15 septembrie, oamenii legii au intervenit cu percheziții în penitenciar. În  celula deținutului a fost depistat și ridicat telefonul mobil.

La fel, a fost reținut pentru 72 de ore și taximetristul, care a primit banii de la partea vătămată.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru infracțiune de șantaj, iar persoanele vinovate riscă de la 7 până la 10 ani de închisoare și o amendă de până la 117.500 lei.

https://youtu.be/FhLAIWzRFu0?t=59

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni

Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat...

/VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am...
  sursa: cursbnm.md