fbpx
17.7 C
Бэлць
vineri, iunie 14, 2024

/VIDEO/ Școlile auto din Bălți au afișat prețuri noi. Cu cât și de ce s-au scumpit orele practice

Citește și:

Scumpirea în lanț la benzină și motorină a dus la creșterea prețului pentru orele practice de șoferie. Școlile auto din municipiul Bălți au afișat prețuri noi. Tariful a crescut cu 10 lei. O oră practică ajunge să coste 150 de lei. Oamenii care își doresc să obțină permisul de conducere sunt nemulțumiți, dar spun că nu au altă alegere.

Potrivit directorului unei școli auto din oraș, Alexei Onoico, scumpirea nu se referă nemijlocit la serviciile pe care le prestează instructorii auto. Orele practice au fost scumpite pentru a face față prețurilor noi la carburanți

ALEXEI ONOICO, directorul școlii auto: „Prețul unei ore practice, prețul serviciilor noastre a rămas aceeași, dar crește prețul combustibilului. Mașina trebuie alimentată. Până în ultimul moment nu am menținut prețul, dar ceea ce se întâmplă astăzi cu prețurile la combustibil. Noi nici măcar nu putem ști cum va fi mâine” .

Scumpirea unei ore practice cu 10 lei nu acoperă nici măcar jumătate din cheltuielile pe care le suporta scoala auto după ce a crescut prețul la energia termică și la carcuranți.

ALEXEI ONOICO, directorul școlii auto:„Mașinile școlii auto nu pot fi previzibile la consum. Studenții noștri merg în turații mari, în viteze minime, ceea ce duce la consumul maxim de combustibil. Această scumpire nu compensează nici macar 50% din cheltuieli. Am așteptat până la final ca să  facem aceste schimbări pe etape și am sperat că totuși se vor produce careva schimbări”.

Oamenii care vor să obțină permisul de conducere au spus că nu vor renunța la orele practice chiar dacă acestea vor continua să crească, asta chiar dacă scumpirea le afectează buzunarele.

„Nu renunț la practică, voi achita tot așa.

– Dar ce părere aveți despre această scumpite, era necesară școlii?

– Cred că da”. 

„Nu avem de ales, daca școala este bună, omul va veni, iar dacă școala este rea, nu va veni nimeni”.

„De renunțat, nu voi renunța, Dar scumpirile.. de renunțat nu voi renunța. Este motivat, dar numai să nu renunțăm, eu am nevoie de permis și nu voi renunța”.

Majoritatea mașinile școlilor auto din municipiul Bălți se alimentează cu gaz metan. Un mentru cub de acest combustibil costă 17 lei și 20 de bani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Premierul Dorin Recean și reprezentanții autorităților publice din Soroca au discutat despre dezvoltarea raionului

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților publice și ai serviciilor desconcentrate din raionul Soroca. Au fost discutate...

/VIDEO/ „Acceptă-mă” – Bate un gol pentru viață

Au jucat fotbal pentru o cauză nobilă. În municipiul Bălți s-a desfășurat cea de-a doua ediție a „Cupei Companiilor:...
  sursa: cursbnm.md