fbpx
25.8 C
Бэлць
joi, mai 23, 2024

/VIDEO/ Bunuri nedeclarate. Ce ascunde fostul deputat socialist, Alexandr Nesterovschi

Citește și:

În ultimii patru ani, deputatul Alexandr Nesterovschi nu a inclus în declarațiile sale de avere și interese personale niciun imobil. Dar unde locuiește alesul poporului? Jurnaliștii TV Nord și cei de la RISE Moldova au aflat că acesta are viza de reședință în apartamentul mamei sale. Este, din 2016, și proprietarul unui apartament, dar pe care nu l-a declarat mai mulți ani la rând. Abia după ce jurnaliștii de investigație au scos la iveală ce ascunde deputatul, acesta și-a trecut în ultima declarație de avere, proprietățile nedeclarate. Mai puțin, casa de vacanță a concubinei sale. Mai multe detalii, în ancheta ce urmează.

20 martie 2023. Un grup de deputați ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și membri ai organizației „Garda Tânără” au organizat un flashmob în fața blocului în care locuiește deputatul Alexandr Nesterovschi. Se întâmplă după ce, câteva zile mai devreme, acesta a anunțat că se retrage din PSRM și aderă la „Mișcarea pentru Popor”, iar în Parlament va fi deputat neafiliat. Foștii colegi de partid i-au cerut să-și depună mandatul și l-au acuzat de trădare.

VLAD BĂTRÎNCEA, Vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova, Domnul Nesterovschi este așteptat la fracțiune și ori revine în echipă și expune public poziția că cererea nu a fost scrisă de dumnealui, dumnealui doar a subsemnat-o, ori să depună mandatul și să întoarcă mandatul în parlamentul Republicii Moldova, poporului

Flashmobul socialiștilor a avut loc la Bălți, în fața acestui bloc de pe strada Bulgară. Aici, Nesterovschi își are viza de reședință din 2019, într-un apartament de 78 de metri pătrați. Imobilul, cumpărat în ianuarie 2016, aparține în acte mamei sale. Într-o dimineață l-am surprins ieșind din bloc, la câteva minute după concubina sa, Elena Palagniuc, cu care are o relație de mai mulți ani.

ALEXANDR NESTEROVSCHI, deputat neafiliat, „Dumneavoastră locuiți cu Doamna Elena? – Suntem într-o relație foarte frumoasă, eu foarte bine o tratez, iar când aceste relații vor fi legale, atunci o să anunț.”

ALEXANDR NESTEROVSCHI, deputat neafiliat, „Dar apartamentul este al mamei, eu nu ascund, eu sunt domiciliat, nu sunt domiciliat pe undeva. -Dar la ANI, nu este. – În care, înseamnă că acuși va fi, până acum nu a fost, dar niciodată nu am ascuns, pentru că eram domiciliat aici, am viză de reședință aici.”

Deși locuiește în acest apartament, Nesterovschi nu l-a declarat mai mulți ani la rând, deși legea îl obligă. L-a inclus abia în ultima sa declarație de avere, după ce jurnaliștilor RISE Moldova și TV Nord, au scos la iveală proprietățile ascunse ale deputatului. Nesterovschi nu a trecut în declarațiile sale de avere și interese personale nici bunurile concubinei sale, Elena Palagniuc. Cei doi au o relație de aproape 5 ani, dacă e să credem fotografiilor publicate de Nesterovschi pe contul său de Facebook. Palagniuc este și administratoarea unei agenții de turism unde parlamentarul deține o cotă parte de 50%.

Tânăra este proprietara unui Lincoln alb, fabricat în 2013 și care potrivit site-urilor de anunțuri ar valora în jur de 15 mii de euro. Mașina a fost văzută, mai multe dimineți la rând, parcată alături de cea a deputatului în fața blocului de pe strada Bulgară. Achiziția, însă, nu coincide și cu veniturile femeii. În 2020, anul în care și-a cumpărat autoturismul, salariu ei mediu lunar era de doar 3 mii de lei.

Elena Palagniuc, concubina lui Alexandr Nesterovschi, „- Uitați, eu am părinți, corect? Părinții la timpul lor m-au ajutat să-mi cumpăr, mi-au oferit un capital, pentru a-mi cumpăra o proprietate, în particular o mașina. Mai departe eu lucrez, îmi adun capitalul și îmi cumpăr o mașină mai bună, adăugând ceva bani. În ultimii ani eu mașina nu mi-am schimbat-o.”

Elena Palagniuc deține și această casă de vacanță dintr-un  sector de vile de lângă orașul Bălți. A cumpărat-o în 2021, an în care a avut un venit salarial modest de circa 33 de mii de lei, de la Veaceslav Coadă, fostul șef al Direcției arhitectură și construcții a Primăriei Bălții. Contactat telefonic, acesta a declarat că a vândut imobilul unei tinere, dar a refuzat să spun cine e femeia și câți bani a costat-o noua achiziție.

VEACESLAV COADĂ, fostul șef al Direcției arhitectură și construcții, Primăria Bălți, „Era o domnișoară, da nu mă interesează, când vă duceți la piață și vindeți pătlăgele, vă interesează cine cumpără!”

Nesterovschi este și proprietarul unui apartament de 44 de metri pătrați din acest bloc de locuit de pe strada Ivan Kolesov din Bălți. L-a primit în 2016, printr-un contract de donație de la Mihail Tomacinschi, bunelul fostei sale soții. Tranzacția a fost înregistrată, însă, la Cadastru abia în octombrie 2022 și apare doar în ultima sa declarație de avere.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Tradițiile nu se uită la Prepelița. De hramul satului, copiii s-au întrecut la trântă pentru iepure și cocoș

Distracție mare a fost miercuri la hramul satului Prepelița din raionul Sîngerei. https://youtu.be/NH23sKHu4_4 IULIAN ERIMEI, primarul comunei Prepelița, raionul Sîngerei: „Satul...

Inginer cadastral din Elizaveta, reținut de CNA într-un dosar de trafic de influență

Un fost inginer cadastral de la primăria Elizaveta, municipiul Bălți, a fost reținut fiind suspectat de comiterea traficului de...
  sursa: cursbnm.md