fbpx
10.9 C
Бэлць
sâmbătă, mai 18, 2024

/VIDEO/ Secția de Anestezie și Terapie Intensivă din Bălți, renovată după standarde europene

Citește și:

„Aici e izolatorul cu presiune negativă și nouă paturi care le vedeți, absolut dotate cu totul necesar.”

La Spitalul Clinic Bălți a fost a renovată complet secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

GHEORGHE BRÎNZA, directorul Spitalului Clinic Bălți: „Această secție este mai importantă de fapt pentru locuitorii municipiului Bălți și pentru populația din nordul țării, dar bineînțeles că este foarte importantă pentru colectivul acestui spital unde ei vor putea să-și desfășoare activitatea în condiții mai sigure.”

ALA NEMERENCO, Ministra Sănătății a Republicii Moldova: „Această secție trebuie să fie capacitată cu competențe de asigurare cu echipament, instruiri, astfel ca oamenii într-adevăr să poată să meargă acasă într-o stare bună de sănătate. Dacă în alte spitale au fost deschise secții cu cinci, șase, șapte paturi, vedeți că aici sunt 20 de paturi, asta înseamnă una din cele mai mari secții care au fost renovate pe țară.”

Angajații spun că secția de ATI avea nevoie urgent de o renovare capitală.

SNC AXENTIE VEȚU, șeful Departamentului ATI la SC Bălți: „La începutul COVID-ului să spunem așa că noi aveam patru-cinci aparate pentru respirație mecanică în municipiul Bălți, astăzi la fiecare pat, dacă vorbim despre secția dată, 20 de paturi, 20 de aparate pentru respirație mecanică.”

LUCIA GORBAN, asistentă medicală ATI la SC Bălți: „Dotarea cu aparataje nu era la nivelul cuvenit și multe altele. Apreciem efortul de a contribui la reparare, la dezvoltare, la amenajarea secției, la inaugurarea secției ATI după standardele.”

SERGHEI PCELA, medic-șef secția ATI la SC Bălți: „Paturile erau simple, fără cântar, fără mobilizare și așa mai departe, deci era o secție din 1993 cu puține schimbări pe parcursul anilor.”

Acum secția este dotată după standarde europene.

ANDREI UNCU, medic anestezist: „Timpurile sau pe timpul meu de activitate asigurările spitalului au fost diferite. La diferite perioade istorice, dar administrația spitalului tot timpul a găsit resurse și utilaj pentru a înzestra întâi și întâi terapia intensivă și urgența. Ceea ce s-a făcut acum, ultima reparație este una nu că frumoasă, este o reparație contemporană, este o reparație cu înzestrare, cu utilaj medical de stil european, performant, de ultima performanță și asta este o mândrie pentru noi.”

Proiectul total de renovare a secției de ATI a costat 29 de milioane de lei. 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Muzică, dans și chiar împușcături. Cum a fost sărbătorită Ziua Ușilor Deschise la USARB

La Universitatea din Bălți s-a organizat Ziua Ușilor Deschise. https://youtu.be/FlwlFFUWYBQ NATALIA GAȘIȚOI, rector USARB: „Ziua Ușilor Deschise o zi în care...

Mai mulţi copii palestinieni răniţi în Gaza vor fi trataţi în România

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Iaşi, că se fac pregătiri pentru primirea mai multor copii palestinieni...
  sursa: cursbnm.md