fbpx
17.7 C
Бэлць
vineri, iunie 14, 2024

/VIDEO/ Ședința Colegiului Consultativ Bălți s-a desfășurat la Elizaveta. Ce probleme au sesizat localnicii

Citește și:

Au urmat exemplul Guvernului. Ședința Colegiului Consultativ Bălți s-a desfășurat în teritoriu. De această dată aceasta a avut loc în satul Elizaveta, unde serviciile publice desconcentrate au discutat despre problemele localității.

„În această localitate noi avem un singur apeduct extern de aprovizionare cu apă în caz de intervenții la incendii, de atâta aș veni cu o recomandare, dacă va fi făcut un proiect nou unde va fi dotat sau lărgită rețeaua de apeduct să fie instalate hidranți exteriori pentru necesități în caz de incendiu.”

„Agenților economici să le comunice că Biroul Vamal este deschis, ca agenții economici din satul Elizaveta să facă tranzacții economice externe, să-și realizeze pe extern producția agricolă, cât și ce ține de import, de careva utilaje să-ți lărgească potențialul de producere.”

În satul Elizaveta o astfel de ședința s-a efectuat pentru prima dată.

VLADIMIR RUSU, Șef al Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat: „Am hotărât să mergem pe practica inclusiv a miniștrilor în teritoriu și a Guvernului care face ședințe în teritoriu și să ne apropiem mai mult de problemele cetățenilor și a autorităților publice locale. Respectiv am făcut astăzi Ședința Colegiului Consultativ care este ordinară în satul Elizaveta. Inclusiv am discutate despre toate problemele cu care se confruntă serviciile publice desconcentrate în teritoriu. Situația clasică este ca în toate localitățile în domeniul ecologic, nu doar în satul Elizaveta, avem o problemă colosală cu gunoiștile care în principiu niciuna nu este autorizată.”

SIMION MAGNET, primarul satului Elizaveta din municipiul Bălți: „Este problema apei, care la moment este de vreo 70, 75 de procente din locatarii satului sunt deja aprovizionați cu apă potabilă, canalizare cu părere de rău nu avem în sat. Problema transportului, ea este nu de la moment. Cu părere de rău, la moment când au fost troleibuzele date au fost noi, confortabile, pe urmă din necesitatea care a fost pentru municipiul Bălți, au fost retrase, s-a contractat ca atare cu un agent economic care prestează serviciul dat.” 

Următoarea ședință a Consiliului Consultativ Bălți se va desfășura în municipiu, după care în satul Sadovoe.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Premierul Dorin Recean și reprezentanții autorităților publice din Soroca au discutat despre dezvoltarea raionului

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților publice și ai serviciilor desconcentrate din raionul Soroca. Au fost discutate...

/VIDEO/ „Acceptă-mă” – Bate un gol pentru viață

Au jucat fotbal pentru o cauză nobilă. În municipiul Bălți s-a desfășurat cea de-a doua ediție a „Cupei Companiilor:...
  sursa: cursbnm.md