fbpx
25.2 C
Бэлць
miercuri, iunie 19, 2024

/VIDEO/ Sfidează legea fără ca să-i mustre consțiința. Episcopul Marchel a purtat la parada de 9 mai panglica interzisă și a bruscat jurnaliștii

Citește și:

Au sfidat conștient legea și spun că nu le este frică de amenzi. Episcopul Marchel, membrii Partidului Socialiștilor dar și sute de bălțenii au mers la tradiționala paradă de 9 mai cu panglica SF.Gheorghe în piept. În timp ce unii au recunoscut că nu le este frică de consecințe, alții au substitui panglica interzisă cu una de culoare roșie care ar simboliza „jertfa”.

Episcopul de Bălți și Fălești, înalt preasfințitul Marchel, s-a arătat deranjat de întrebarea jurnalistei TV Nord și a îndemnat-o să-și caute de treabă.

ÎPS MARCHEL, episcop de Bălți și Fălești: „Vă rog să ne spuneți totuși de ce ați decis să purtați…

– Căutați-vă de treabă..

– nu venim la dumneavoastră cu rău…

– Stați pe loc..

– noi doar vrem să întrebăm de ce ați decis să purtați panglica

– Mergeți la o parte, vă rog.”

Consilierul municipal, Serghei Gramma, a declarat pentru TV Nord că și-a agățat conștient panglica SF.Gheorghe în piept și este gata să plătească amenda.

SERGHEI GRAMMA, consilier municipal: „Astăzi împreună cu colegii am decis să purtăm lenta SF.Gheorghe pentru că vrem să aducem onoruri soldaților care ne-au dăruit pacea din ziua de astăzi. Indiferent de interdicție, noi am decis să purtăm aceste lente și să ne expunem ferm poziția. Suntem conștienți că cel mai probabil vom fi amendați de către poliție, de aceea vom plăti amenzile.”

Oamenii care au purtat panglica interzisă și au arborat flagurile negru – portocaliu au spus că nu le este frică de amenzi.

„Bunicul ei a ajuns până în Berlin și pentru asta are o medalie asemănătoare. Această lentă simbolizează că și moldovenii au participat la război, nu doar rușii, dar tot poporul sovietic. Poliția va pune amenzi. – Pentru ce? – Pentru lentă. – Cui, unui copil, să încerce”, a declarat bărbatul.

MAXIM MOROȘAN: „Pentru că noi ținem minte, cinstim și stimăm eroii noștri și îi cinstim pe cei care ne-au dăruit astăzi pacea. Ei nu ne vor înțelege dacă noi o să renunțăm la emblema victoriei. – Dar nu vă este frică de amenzi? – Se le fie frică celor care le scriu.”

Alții, care cinstesc legea Republicii Moldova, au substituit panglica SF.Gheorghe cu o panglică roșie, care pentru ei simbolizează jertfa adusă de soldații care au luptat în cel de-al doilea Război Mondial.

„Victoria în cel de-al doilea Război Mondial, memoria unchiului meu. El a murit pe teritoriul Poloniei. De aceea suntem astăzi aici, împreună cu nepoțelele ca să aducem cinste memoriei tuturor celor care au căzut în război”, a spus bărbatul.

Potrivit poliției, persoanele fizice care nu s-au conformat legislației, riscă amendă de la 4500 la 9 000 lei, sau 30/60 de ore de muncă în folosul comunității. Iar persoana cu funcție de răspundere riscă amendă de la 9000 la 18000 de lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

4 COMENTARII

  1. Si bine a făcut Episcopul. El știe ce face și are putere și har Dumnezeiesc. Doamne întărește pe toți drept-maritorii creștini! Slavă eroilor, slavă bunelului meu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni

Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat...

/VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am...
  sursa: cursbnm.md