fbpx
13.3 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

/VIDEO/ Sfințișorii la mare căutare la piața și magazinele din Bălți

Citește și:

Schimbare de tradiție. În ajun de sărbătoarea celor 40 de sfinți, sfințișorii sunt la mare căutare la piața și magazinele din Bălți. Asta pentru că tot mai multe gospodine renunță să îi coacă acasă. Comercianții spun că dis-de-dimineață oamenii au făcut cozi la gherete, iar în unele locuri aceștia deja s-au vândut în totalitate.

ION LUPUȘOR, antreprenor: „În perioada asta da, deja mai bine merge, era foarte rău, acum e foarte bine mergem. Un sfințișor 10 lei. Sfințișorii îi cumpără cu fuga, iată nici nu rămâne, dau comandă pe mâine trebuie mai mulți deja.”

LIUDMILA MANIUC, comerciantă: „Se cumpără desigur astăzi în ajun de sărbătoare, mâine e sărbătoarea, astăzi toți se strădui să cumpere anume acești sfințișori. S-au terminat, au fost de dimineață, au venit oamenii care nu dorm, au venit și au luat tot. Acum nu-s. Repede totul s-a luat, cumpără câte 10, 15, 7, 8, de cât au nevoie.”

Oamenii zic că reușesc cu greu să găsească sfințișori, întrucât la multe magazine deja nu sunt.

„Mai puțin și mai puțin în magazine, nu că…, trebuie să vin de la cartierul 30, trebuie să vin la magazin aici la piață să cumpăr sfințișori. – În altă parte nu-s? – Nu-s, trebuie să dai comandă ca să îi aducă, ca să îi facă, așa nu.”

„Am cumpărat și noi un colăcel să dăm și noi de pomană. Nu coacem, înainte se cocea la cuptor, acasă la mama, da acum nu coacem. Acum cumpărăm mai bine și gata.”

„Un sfânt am cumpărat. Avem făină dar lumina e scumpă și nu mai coacem, cumpărăm.”

„Se dă de pomană pentru cei care s-au trecut din viață, iată așa. – Cât ați dat pe sfințișori astăzi? – 10 lei, 10 lei, era înainte mai ieftin și 5, 6, acum 10, ce să facem, altă ieșire nu este.”

La piața și magazinele din Bălți prețul unui sfințișor variază între 8.50 și 10 lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Refugiații din Ucraina care se angajează în Republica Moldova vor fi asigurați medical

Refugiații din Ucraina care se angajează în Republica Moldova urmează a fi asigurați medical. PROIECTUL de modificare a unor acte normative,...

/METEO/ Cer noros, dar fără precipitații. Câte grade vor fi astăzi

Pentru astăzi, 13 aprilie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează cer noros pe întreg teritoriul țării. În Nord se așteaptă temperaturi...
  sursa: cursbnm.md