/VIDEO/ Șoferii cu mașini înmatriculate în străinătate, nemulțumiți de noua lege: „Vămuirea e prea scumpă”

1
133

De la 1 ianuarie 2023, automobilele înmatriculate în străinătate nu se pot afla pe teritoriul Republicii Moldova mai mult de 180 de zile pe an. Șoferii care sunt vizați direct de aceste modificări sunt nemulțumiți. Potrivit acestora, vămuirea automobilelor iar costa mii de euro.

NICOLAIE BACAL, șofer, „Aș spune că au dreptul un an, un an jumătate cât acolo, dar de ce numai jumătate de an se dă întrebarea, de ce? În alte țări, adică noi plecăm cu numerele moldovenești, putem sta și jumătate de an, și un an, dacă toate actele sunt în regulă, dar de ce aici la noi nu-i așa.”

VASILE MARGARINTE, șofer, „Eu consider că nu ar strica să meargă la întâmpinare la acestor persoane, deoarece Dumnezeu știe cum fac ei banul acela și își cumpără nu de a merge, să se laude, dar asta, transportul este o necesitate pentru familie și cum am spus trebuie să facă un pas la întâmpinarea cetățenilor ca să aducă astfel de mașini.”

TUDOR CURJOS, șofer, „Este o prostie, adică eu am cetățenia altui stat, eu nu am dreptul să vin cu mașina la noi acasă, adică sunt cetățean cu dublă cetățenie, eu cred că este o prostie care a făcut-o guvernarea noastră, care nu s-a gândit.”

Acum jumătate de an Igor Sușcov și-a procurat un automobil în țara noastră. Șoferul spune că de aceeași sumă putea să își cumpere o mașină mai nouă într-o țară din Uniunea Europeană.

IGOR SUȘCOV, șofer, „Înainte puteai să procuri automobil în România și o perioadă oarecare să conduci ușor aici fără nici o plată adițională, dar acum ei au redus perioada, au mărit costurile și deja nu mai este atât de convenabil. Doream jumătate de an în urmă să procur un automobil, pentru că ea era după bani mai ieftină aproximativ de două ori jumătate și de o clasă bună. Dar aici am fost nevoit să cumpăr un automobil de 5-10 ani vechime, dar eu desigur conduceam o mașină nouă, o întrețineam și nu afectam ecologia.”

Persoanele care dețin cetățenie străină, domiciliu și permis de conducere emis în țara lor se pot afla pe teritoriul țării noastre până la 3 ani, doar în cazul în care au numere de înmatriculare provizorii.

CRISTIAN, șofer, „Să știți că pe mine deloc nu mă afectează, pentru că stau mai mult timp în România, suntem deja stabiliți acolo. Deci dumneavoastră nu întâmpinați probleme, deci veniți numai în vizită aici? – Da, cam așa.”

Amintim că din acest an automobilele cu numere de înmatriculare în străinătate se pot afla pe teritoriul Republicii Moldova cel mult 180 de zile timp de 12 luni.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

1 COMENTARIU

  1. Bunā ziua, îmi spoate spune cineva, ce se mai aude la devamare, dac sa normalizat situatia, doresc sā aduc masinā tatālui, el este invalid si am toate actele, dar dup Anul Nou deja sunt careva schimbāri…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.