fbpx
17.3 C
Бэлць
luni, aprilie 15, 2024

/VIDEO/ Spălătoria Socială din Glodeni, oficial deschisă. Aceasta va deservi 33 de localități din raion

Citește și:

Spălătoria Socială Mobilă din Glodeni și-a deschis ușile pentru familiile social vulnerabile și persoanele aflate în dificultate din cele 33 de localități din raion. Deja din luna decembrie 2022 oamenii beneficiază de acest serviciu absolut gratuit. Beneficiarii nu achită nici pentru detergenți, nici pentru apă și nici măcar pentru curentul electric consumat. Acest bărbat este recunoscător celor care au făcut posibilă existența aceste spălătorii.

„Dumneavoastră tămăduiți niște răni pe care le-au făcut niște lideranți de-ai noștri. Din partea bătrânilor vă mulțumim foarte frumos pentru atenția, pentru grija și respectul față de vârsta asta înaintată a noastră.”

Proiectul este finanțat de Uniunea European și Fundația „Soros” Moldova și este implementat de Asociația Obștească „Clinica Juridică Universitară” din mun. Bălți, în parteneriat cu Consiliul Raional Glodeni.

OLESEA TABARCEA, director executiv „Clinica Juridică”: „Acest drum este de o surată de 2 ani, pentru că astăzi se fac 18 luni deja de implementare a acestui proiect. Ne-a reușit, a fost un drum dificil pe alocuri, pentru că am trecut prin perioade dificile și pandemie, și război, și toate lucrurile care au tărăgănat în general toate procesele în țară. Acum, la moment avem un serviciu social mobil funcțional în tot Raionul Glodeni, care a deservit din luna decembrie până în prezent 307 de familii.”

ION COJOCARI, președintele raionului Glodeni: „Noi ne-am luat angajamentul ca după efectuarea investițiilor, după constituirea acestui serviciu, după procurarea utilajului necesar și a automobilului specializat, Consiliul Raional Glodeni își ia, împreună cu Direcția de Asistență Socială, angajamentul ca să asigure durabilitatea acestui proiect și astfel noi pentru anul 2023 am aprobat un buget pentru acest serviciu, suma alocată pentru anul 2023 este de 350 de mii de lei. ”

În total în Republica Moldova există peste 40 de servicii sociale implementate pe banii Uniunii Europene.

VICTORIA NEAGA, manager de proiect la Delegația UE în R.M.: „Acest proiect de spălătorie socială mobilă și e bine că s-a menționat că este mobilă, fiindcă avem și automobilul în spate, acesta proiect este parte a unui proiect mai mare care este implementat de către Fundația Soros, împreună cu partenerii noștri.”

DIANA TEACĂ, Specialist monitorizare și evaluare, Fundația Soros Moldova: „Deja de acest serviciu beneficiază circa 300 de beneficiari, serviciu care oferă o îmbunătățire a calității vieții, asigurarea igienizării vestimentației și nu în ultimul rând reduce nivelul de excludere socială.”

Marcela Dilion, directoare de proiecte, IP Keystone Moldova: „Este foarte bine când lansăm servicii care deja au rezultate, pentru că putem să ne dăm seama despre impact, despre efectele serviciului propriu zis asupra vieții.”

Serviciul mobil de spălătorie socială este destinat persoanelor cu venituri modeste din 33 de localități ale raionului Glodeni. Valoarea proiectului se cifrează la aproximativ 55 000 de euro.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/DOC/ Scandal la Consiliul Raional Fălești. Cine totuși este președintele raionului

Scandal la Consiliul Raional Fălești. Potrivit unei decizii emisă astăzi de unii consilieri, actualul președinte Vadim Roșca din partea...

Zelenski, apel către Occident: „Încetaţi să mai toleraţi terorismul rusesc!”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat un apel ţărilor occidentale să aplice mai eficient sancţiunile instituite împotriva Rusiei pentru...
  sursa: cursbnm.md