fbpx
1.5 C
Бэлць
luni, decembrie 4, 2023

/VIDEO/ Specialiștii IT și-au împărtășit experiența lor. La Bălți a fost organizată prima conferință dedicată domeniului

Citește și:

Prima conferință IT din nordul țării a avut loc la Bălți în acest weekend. La eveniment s-au adunat mai mulți specialiști din domeniul IT, dar și tineri care își doresc o carieră în această sferă. Conferința a fost organizată în cadrul Zilelor Transformării Digitale în Regiunea de Dezvoltare Nord și a fost o inițiativă susținută de ACETI, în cadrul Digital Inovation hub of Moldova.

ION BODRUG, președinte ACETI: „Aceasta ne va permite în continuare să susținem domeniul IT, să venim cu o construcție a unei comunități IT, cât și să transmitem semnalele tuturor, și la nivel național, și la nivel internațional, că aici putem dezvolta în continuare o comunitate, avem specialiști, avem toate premisele pentru a ne dezvolta în continuare.” 

Scopul acestei conferințe a fost de a semnaliza existența specialiștilor IT în nordul țării și de a lărgi orizonturile acestui domeniu în țara noastră.

VICTOR DINESCU, DevOPS: „La noi foarte mult s-a dezvoltat sfera IT, chiar și în Bălți. Foarte multe companii caută tineri și îi invită la intership-uri gratuite. În majoritatea cazurilor nu trebuie să știi nimic, acolo totul te învață, totul de ce a nevoie, trebuie doar să ai dorință și răbdare. Prezentarea mea a fost despre ceea că oricine, din orice domeniu ar putea să acceseze această ramură a industriei moderne.”

În cadrul evenimentului, mai mulți speakeri s-au împărtășit cu propriile experiențe, dar și cu mai multe life hack-uri.

MIHAIL PECARI, senior Developement Lead: „Cum am adus spre exemplu polița, inițial facem măsurările, ulterior o anexăm de acel perete, fix  aceeași metodologie o putem aplica și în cadrul dezvoltării produselor software și în special prin a folosi testele care ne ghidează și ne aduc la un cod mai mentenabil, mai ușor de citit.”

DIANA LARI, software Developer: „De multe ori ceea ce învățăm în universitate ne prinde foarte mult bine, însă ne focusăm prea mult pe a integra multe concepte care sunt considerate bune să le integrăm chiar dacă nu este nevoie de ele. Atunci noi facem aplicația noastră mai complicată decât este nevoie. Asta în timp duce la o calitatea mult mai rea, pentru că  în timp este mult mai greu de menținut așa aplicații. Înainte de a implementa ceva complicat, complex, trebuie să analizăm, este nevoie de asta, o să aducă valoarea sau din contra o să complice lucrurile.”

În cadrul Zilelor Transformării Digitale în Regiunea de Dezvoltare Nord au fost organizate trei evenimente, două conferințe și un forum.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

La Bălți se va desfășura workshopul „Calea către UE: progrese și oportunități pentru Republica Moldova”. Cum poți participa

Asociația pentru Politica Externă (APE) invită toți doritorii la workshopul „Calea către UE: progrese și oportunități pentru Republica Moldova”.  Data:...

/VIDEO/Forumul Mass-Media 2023: Dezinformarea nu dispare, își schimbă canalele de răspândire

Dezinformarea nu dispare, doar se transformă sau își schimbă canalele de răspândire. Și aceasta în pofida remediilor care credeau...
  sursa: cursbnm.md