fbpx
25.2 C
Бэлць
miercuri, iunie 19, 2024

/VIDEO/ Stocurile de generatoare în magazinele din Bălți, practic epuizate. Câte instituții publice din oraș au în dotare unul

Citește și:

Dacă anul trecut se vindeau câte unul două pe an, anul acesta cu greu le mai găsești. Vorbim despre generatoarele de energie electrică care sunt la mare căutare în Bălți. Cu toate că prețul acestora practic s-a dublat, rafturile magazinelor specializate sunt practic goale.

DENIS, administrator magazin materiale de construcții, „Reieșind din situația care este în țara vecină, ele la momentul de față sunt foarte întrebate. La momentul de față noi avem generatoare doar de 5-6 KW. E cam problematic, acestea au o capacitate mai mare și sunt mai mult destinate pentru o casă pe pământ. Oamenii de rând la momentul de față mai mult solicită generatoare de 3 KW, care sunt practic imposibil să le importăm și să le găsim undeva.”

Managerii magazinelor specializate spun că un generator de 3 KW ar putea asigura strictul necesar pentru câteva ore într-o casă cu o suprafață de 100 de metri pătrați.

DENIS, administrator magazin materiale de construcții, „Totul depinde de ce va fi pus în funcțiune. Dacă va fi totul așa cum ne-am deprins până acum, lumină toată casa, cazan, frigider și tot așa, consumul va fi cam aproximativ de 5 KW. Dar dacă se vor face economii, doar câteva becuri și un  frigider, pompă pentru cazan ar fi suficient și unul de 3 KW. Din acest motiv sunt foarte întrebate și practic imposibil de găsit.”

Bălțenii spun că generatoarele sunt o soluție destul de sigură în cazul unei avarii. Mai ales că în ultima perioadă, numărul acestora a crescut.

„Sunt bune, dar ca să cumperi trebuie să ai bani, de cât vei lua, de câți KW, pentru lumină eu cred că ajunge.”

„Numai a dispărut voltajul, el singur se pornește, singur se conectează la rețea, conexiunea de avarie și probleme nu sunt, dar că trebuie să urmărești, să urmărești acumulatorul, aceasta este foarte super.”

Majoritatea bălțenilor recunosc că au deja unul instalat acasă care se pornește foarte ușor când este nevoie.

„De 3 KW, tragi de lansator și se pornește, au întrerupt lumina și tu te poți folosi, măcar o gospodărie poți să întreții.”

„Cândva se stingea la noi luminile și eu de atunci îl am. Cam consumă prea multă benzină, poate acestea care acum apar sunt mai performante, dar care am luat eu consumă 1,5 litri de benzină.”

Majoritatea instituțiilor publice din municipiul Bălți nu au în dotare generatoare sau au doar unul.

Costul generatoarelor variază între 5 și 30 de mii. În funcție de puterea sa.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni

Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat...

/VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am...
  sursa: cursbnm.md