fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

/VIDEO/ Sub influența substanțelor interzise sau a alcoolului. Angajații INSP au organizat „Nopți Albe” în câteva localități din nordul țării

Citește și:

„Tragi aer în piept și sufli până se aude o pocnitură, îndelungat, ajunge, ne uităm împreună cât o să arate. Este foarte mult pentru.”

37 de șoferi din nordul țării s-au ales cu dosare contravenționale și penale după ce au fost stopați de angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică, pe parcursul nopții trecute. Acțiunile au avut scopul de a preveni accidentele rutiere și a depista conducătorii în stare de ebrietate.

„Bună seara, ofițer de patrulare, inspector principal Ursu Iurie, actele vă rog.”

Acest bărbat a fost stopat pe o stradă din orașul Soroca. Mirosul puternic de alcool i-a făcut pe oamenii legii să testeze cu aparatul Drager șoferul.

„- Ce ați băut? Nu am servit eu. – Cum nu ați servit? Nu am servit. – Păi 1.20 a arătat aparatul Drager. Asta ce arată …”

Constantin Sandu a fost stopat pentru un control al actelor. În timpul verificărilor inspectorii de patrulare au depistat mai multe amenzi neachitate.

CONSTANTIN SANDU, Șofer: „La cameră, am dat mașina și la băiat și la cumnat a fost, nu mai știu care a fost. Vă întocmesc procese verbale, da, dacă este mașina mea. – Des încălcați? Nu, am 37 de ani de șoferie să fi încălcat eram dezis demult.”

Majoritatea șoferilor trași pe dreapta salută astfel de operațiuni, pentru a depista șoferii băuți și pentru a reduce numărul accidentelor rutiere.

„Astfel de acțiuni a poliției rutiere mie mi se par bune și adecvate. Totul este în ordine, trebuie de respectat, poliția își face treaba, șoferii trebuie controlați că noi tot mai încălcăm câte o dată, mă rog.”

„Regulile sunt reguli pentru toți, cei care sunt în trafic, e normal, trebuie să ne stimăm, e ok.”

„Îmi pare destul de bine, fiind-că mai puține accidente se vor întâmpla pe drumuri și drumul va fi mai liber și nu așa de periculos, mai sigur da, nu așa de periculos pentru pietoni.”

„Foarte bine, foarte bine, că foarte mulți în stare de ebrietate merg la volan și dacă nu ei dau, peste ei dau, dar ceva se întâmplă.”

Potrivit poliție astfel de filtre sunt necesare pentru documentarea șoferilor nedisciplinați și prevenirea accidentelor rutiere.

SERGIU PLEȘCO, Șef al Secției Patrulare Nord al Direcției Patrulare Nord al INSP: „Urmare a desfășurării, analizei situației accidentare din teritoriul deservit de către Direcția Patrulare Nord s-a stabilit că totuși una din principalele cauze a producerii accidentelor rutiere este conducerea mijloacelor de transport în stare de ebrietate. Desfășoară măsuri atât de prevenție cât și de depistare și documentare a conducătorilor auto care conduc mijloacele de transport în stare de ebrietate și alți conducători care ignoră regulamentul circulației rutiere.”

Operațiunea a fost desfășurată în raioanele Florești, Soroca și Drochia de către angajații INSP în colaborare cu angajații Inspectoratului General de Carabinieri.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

1 COMENTARIU

  1. Cind va veți apuca de siguranta copiilor care merg fără scaun, sau de părinții inconștienți care conduc cu bebeluși de 4 anișori pe bancheta din față.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un ucrainean torturat de ruși cu electroșocuri a depus o plângere pentru crime de război în Argentina

Un ucrainean a depus o plângere penală la un tribunal din Argentina împotriva forțelor de ocupație ruse care l-au...

Moldovenii preferă produsele autohtone. R.M. a înregistrat o scădere a importurilor cu 7,5%

Moldovenii preferă tot mai mult produsele autohtone. Potrivit datelor Biroul Național de Statistică, importurile în Republica Moldova au înregistrat...
  sursa: cursbnm.md