fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

/VIDEO/ Succesul, depinde de produs. Află istoria proprietarului uneia dintre cele mai mari livezi de cireși din țara noastră

Citește și:

Și-a deschis o afacere profitabilă. Un agricultor din satul Vadul lui Rașcov, raionul Șoldănești a plantat una dintre cele mai mari livezi de cireși din țara noastră. Fermierul spune că a fost cea mai bună decizie de-a sa. Potrivit lui livezile de cireși sunt profitabile, iar fructele sunt la mare căutare pe piața internațională.

Adrian Cavcaliuc a plantat o livadă de cireș împreună cu un partener. Aceasta se întinde pe 25 de hectare, iar majoritatea roadei este exportată peste hotare.

ADRIAN CAVCALIUC, agent economic: „Ne descurcăm, avem angajați care își îndeplinesc munca de zi de zi, deja noi suntem mai mult cu controlul muncii ce s-a îndeplinit, ce trebuie de îndeplinit, cum s-a îndeplinit această lucrare și totul este posibil dacă se aranjează lucrurile cum trebuie este posibil de a controla cu ușurință livada.”

Agricultorul spune că depune tot efortul pentru a avea un produs bun.

ADRIAN CAVCALIUC, agent economic: „Avem tub de irigare, sistem de irigare în livadă, îngrijim, stropim copacii cu ce au nevoie, îngrășăminte, le dăm prin irigare la sol, prin stropitură, adică tot aceasta în ansamblu se face un lucru, crește calitatea produsului.”

În vizită la livadă a fost și premierul Dorin Recean, care a apreciat munca agricultorului.

DORIN RECEAN, prim-ministrul Republicii Moldova: „Această livadă foarte bună, productivă, și tehnologic avansată, făcută de o grupă de tineri, parțial au finanțat-o din diferite proiecte de subvenționare, parțial au acumulat ei surse financiare și aici am discutat despre acele, pe deoparte succese pe care le au și cum le-au realizat, ca să poată să multiplice experiența, iar pe de altă parte iarăși am discutat cum să eficientizăm toate procesele din administrația publică centrală în mod special ca mecanismele de ajutor”

În anul 2020, cireșul se cultiva pe o suprafață de 5,15 mii hectare. Volumul de producție obținut a constituit 8,5 mii tone.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

1 COMENTARIU

  1. Un agricultor din Șoldănești a plantat una dintre cele mai mari livezi de cireși din țara noastră, de circa 25 de hectare | Unica.md

    […] Potrivit lui livezile de cireși sunt profitabile, iar fructele sunt la mare căutare pe piața internațională, transmite tvn.md. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un ucrainean torturat de ruși cu electroșocuri a depus o plângere pentru crime de război în Argentina

Un ucrainean a depus o plângere penală la un tribunal din Argentina împotriva forțelor de ocupație ruse care l-au...

Moldovenii preferă produsele autohtone. R.M. a înregistrat o scădere a importurilor cu 7,5%

Moldovenii preferă tot mai mult produsele autohtone. Potrivit datelor Biroul Național de Statistică, importurile în Republica Moldova au înregistrat...
  sursa: cursbnm.md