fbpx
24.1 C
Бэлць
joi, iunie 20, 2024

/VIDEO/ Sute de jucării pentru copiii din Ucraina. De ce mai au nevoie centrele de plasament pentru refugiați din Bălți

Citește și:

În mai multe centre de plasament din Bălți, pentru copiii refugiaților din Ucraina au fost amenajate camere de odihnă. Micuții au la dispoziție sute de jucării. Aceștia, pe parcursul zilei sunt supravegheați de educatori, asistenți sociali sau logopezi.

Ana Țurcanu este logoped, pentru că are experiență de lucru cu micuții, a decis să le întindă o mână de ajutor mamelor care au fugit de război.

ANA ȚURCANU, logoped: „Noi ne străduim ca atmosfera să fie cât mai binevoitoare pentru copii. Fiecare își alege în dependență de activitatea pe care și-o alege. Monitorizăm fiecare copilaș, în dependență de vârstă. Fiecare își alege domeniul de activitate. Fiecare se joacă cu ce își dorește, care colorează, care se joacă cu jucăriile. Încercăm să facem toate condițiile pentru copii, ca ei să se simtă bine și în siguranță.”

Consilierul municipal, Cristina Craevscaia, a declarat că centrele de plasament au nevoie de mai multe produse lactate, produse congelate și mâncare pentru copii mici.

CRISTINA CRAEVSCAIA-DERENOVA, consilier municipal: „Stocuri până când sunt, din unele produse cum ar fi crupele, conservele, pentru că populația a adus, dar este vorba despre o necesitate și de unele produse lactate, iaurturi, copii le preferă, sunt mulți copii la noi.”

Deocamdată cheltuielile pentru alimentarea beneficiarilor din aceste centre sunt suportate de către voluntari și de autoritățile locale. Așa cum produsele sunt pe sfârșit autoritățile locale speră că din bugetul de stat vor fi alocați bani în acest sens.

CRISTINA CRAEVSCAIA-DERENOVA, consilier municipal: „Înțelegem că trebuie să facem față constant acestor necesități. Sperăm că autoritățile publice centrale vor reuși să compenseze necesarul de finanțe pentru întreținerea refugiaților. Era vorba despre o compensare a serviciilor  de alimentație centralizată. Nu zicem acum de un confort de lux, pentru că înțelegem potențialul.”

La momentul de față, în centrele de plasament din Bălți sunt cazați 681 de ucraineni, dintre care 209 sunt copii.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Mai mulți români sunt acuzați că au folosit diplome de Bacalaureat false pentru a obține certificate de manager de transport marfă

10 români sunt cercetați de polițiști, după ce ar fi folosit diplome de Bacalaureat false, pentru a obține certificate...

/VIDEO/ Construită din dragoste, Biserica „Sfânta Treime” din Cuhureștii de Sus este o perlă a neamului. Ce secrete a lăsat familia Bogdanilor

„Vă întâmpin cu gânduri bune, dragii mei, fiindcă, bine ați venit la această perlă a noastră, care ne adună,...
  sursa: cursbnm.md