fbpx
24.1 C
Бэлць
joi, iunie 20, 2024

/VIDEO/ Sute de șoferi au pășit cu stângul de dimineață. Polițiștii i-au tras pe dreapta pentru încălcarea limitei de viteză

Citește și:

Graba strică treaba. Sute de șoferi din nordul țării au fost trași pe dreapta în această dimineață, de agenții de patrulare, pentru încălcarea limitei de viteză. Operațiunea a fost determinată de numărul mare de accidente, produse de la începutul anului. 

„Domul conducător, în satul Recea este instalat automobilul capcană, cu radar. Aveți depășire de viteză în localitate, de 69km/h”

Șoferii care au încălcat s-au îndreptățit și au declarat că erau grăbiți. După ce au fost amendați aceștea au sugerat conducătorilor auto să fie prudenți și să respecte toate regulile de circulație rutieră.

„ Sincer să fiu, nu am observant. De parcă mergeam cu 50-55 km/h, iar într-un moment…Să respecte regulile, să fie atenți, se pare că eu am omis acest moment.”

„ Să respectăm regulile de circulație rutieră, să fim atenți și să nu ne gândim doar la noi, dar și la cei din jurul nostru. Trebuie să achităm deodată, timp de 72 de ore, pentru că e mult mai rentabil.”

„- Cu cât ați încălcat?

  -Cu 83 de km. 

  – Ce le-ați sfătui șoferilor?

  -Să nu facă așa ca mine”, au spus șoferii.

Cei mai responsabili au promis polițiștilor că nu vor mai încălca, iar de acum înainte vor fi atenți la indicatoarele rutiere.

„-Ați încălcat?

 -Da, da.

-Data viitoare ce veți face?

-Ne străduim să nu mai încălcăm.

-Amenda o veți achita?

-Da.”

„ Nu voi mai încălca, voi achita amenda și asta e tot. Pur și simplu, mă grăbesc”, au declarat conducătorii auto.

Alții, însă, nu au fost de accord cu datele stocate de pe radar, dar s-au angajat să achite la timp amenda prevăzută de lege.

„Eu nu aveam viteză cine știe ce mare, dar sunt de accord. Unul care merge cu viteza de 69 km/h, a depășit 10 km, dar plătește amenda ca și cel care merge cu 150.”

„-De parcă nu am încălcat.

-Dumneavoastră ați mers încet?

-Așa mi-a părut, nu am mai mers așa de tare, încetișor parcă ma mers, dare u știu.

-Veți achita amenda?

-Dapoi ce, trebuie să te pui în poară?”, au spus șoferii.

În acest an s-au produs cu cinci accidente mai multe decât în perioada similară a anului trecut.

„În urma analizei situației accidentare, s-a stabilit că una dintre principalele cause de producere a accidentelor rutiere este nerespectarea regimului de viteză. Angajații Direcției Patrulare Nord a Inspectoratului Național de Securitate Publică desfășoară măsuri de constatare și documentare a contravențiilor cu ajutorul mijloacelor tehnice din dotarea poliției, amplasate în automobilul capcană”, a declarat  Sergiu Pleșco, șeful secției Patrulare Nord.

Doar în opt luni, în raioanele de nord, au decedat 46 de personae, iar 293 au ajuns la spital cu leziuni grave și deosebit de grave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Mai mulți români sunt acuzați că au folosit diplome de Bacalaureat false pentru a obține certificate de manager de transport marfă

10 români sunt cercetați de polițiști, după ce ar fi folosit diplome de Bacalaureat false, pentru a obține certificate...

/VIDEO/ Construită din dragoste, Biserica „Sfânta Treime” din Cuhureștii de Sus este o perlă a neamului. Ce secrete a lăsat familia Bogdanilor

„Vă întâmpin cu gânduri bune, dragii mei, fiindcă, bine ați venit la această perlă a noastră, care ne adună,...
  sursa: cursbnm.md