fbpx
19.7 C
Бэлць
sâmbătă, mai 25, 2024

/VIDEO/ Târg de cariere la Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor din Bălți. Ce așteptări au absolvenții

Citește și:

Agenții economici și reprezentații întreprinderilor de stat și-au prezentat ofertele de angajare absolvenților Centrului de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor din Bălți în cadrul unui târg de cariere. Evenimentul este la prima ediție.

„Este destul de important deoarece noi aflăm multă informație despre mediul în care putem să ne angajăm la locurile de muncă. Aflăm mult despre agenții economici, despre locurile unde putem să ne angajăm.”

„Este foarte important pentru că mă va ajuta să găsesc mai ușor un loc de muncă. Aș dori să activez la cafenea deoarece vreau să ofer servicii de calitate.”

„Eu consider că acest târg este o sursă de experiență care în viitor mă va ajuta, e un lucru avantajos. Aș dori să fac parte din echipa unui restaurant cu standard-uri înalte.”

La târg au participat atât agenții economici din oraș, cât și reprezentanții instituțiilor de stat.

ȘTEFAN POSTOLACHI, agent economic: „Avem nevoie de bucătari, avem nevoie de barmani și am venit aici la acest târg poate să găsim persoanele cuvenite care să vie MUSCA să fie angajate la noi, noi avem de lucru pe acest domeniu suntem producători și avem întreprinderea noastră.”

ANDRIAN JALBĂ, ofițer superior în cadrul IGC: „La moment deținem funcții vacante de inspectori. Sunt condiții de muncă avantajoase și bine venite pentru cetățeni. Ce ține de salariu avem și indemnizații pentru închirierea spațiului locativ dacă persoanele, angajații nu beneficiază de spațiu locativ personal, cât și sporurile pentru orele nocturne, sunt salarii decente.”

Târgul a fost organizat la inițiativa Ministerului Educației și Cercetării.

SILVIA PROȚIUC, directoarea CESPA Bălți: „Este pentru prima dată când se organizează un astfel de eveniment, scopul căruia este de a stimula parteneriate dintre instituțiile de învățământ profesional tehnic și  mediul de afaceri, de a facilita intercomunicarea dintre absolvenți și piața muncii.”

GALINA RUSU, Secretar de Stat la MEC: „Noi cei de la Ministerul Educației ne-am propus pe întreg sistemul de învățământ profesional tehnic să organizăm în cadrul centrelor de excelență târguri de carieră pentru că considerăm că e extrem de importantă comunicarea dintre instituțiile de învățământ profesional tehnic și sectorul economic, cu agenții economici, astfel încât să cunoască potențialul, să cunoască specialiștii calificați pe care îi pregătim noi.”

Anual la Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor din Bălți studiază aproximativ 530 de elevi.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Festivalul Bășcuțelor a adunat sute de vizitatori la Țîra: Bucatele tradiționale și de artizanat nu au fost lipsite

Satul Țîra din raionul Florești a fost în weekend gazda celei de-a patra ediții a Festivalului Bășcuțelor Evenimentul a reunit...

Lupte intense pe frontul din Ucraina. Rușii au anunțat că au cucerit încă un sat

Armata rusă a revendicat sâmbătă cucerirea unui alt sat din estul Ucrainei, situat în apropierea localităţii Ocheretîne, unde a...
  sursa: cursbnm.md