fbpx
18.2 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

/VIDEO/ Tot ce trebuie să știe un copil. Polițiștii din nordul țării au ținut o lecție despre regulile de circulație rutieră

Citește și:

Anual, în țara noastră au loc zeci de accidente rutiere în care sunt implicați copii. Acestea sunt cauzate de traversarea neregulamentară a străzii, mersul cu bicicleta pe carosabil ori joaca micuţilor în spaţii neadecvate. Din acest motiv, polițiștii din nordul țării au ținut o lecție despre importanța respectării regulilor de circulație pentru 50 de copii din orașul Cupcini, Edineț.


Micuții au învățat cum să traverseze corect strada la trecerea de pietoni, la semafoare și atunci când lipsesc indicatoarele.

Trebuie să purtăm indicator fosforescent, trebuie să ne uităm la stânga și la dreapta.

Eu am aflat că trebuie să traversăm mereu la trecerea de pietoni. Dacă nu este trecere, controlor de trafic și semafor, trebuie să traversăm, nu peste colț dar drept înainte.

Ce ai învățat astăzi nou? Că trebuie să ne uităm la stânga, la dreapta și când ajungem la mijlocul trecerii, să ne uităm la dreapta și să ne asigurăm că nu este transport și să mergem mai departe.

Cel mai mult mi-a plăcut pentru că au arătat cum lucrează polițiștii.

Învățătorii susțin aceste acțiuni. Potrivit acestora, în acest format copiii sunt mai predispuși să rețină mai ușor toate regulile.

Nu în zadar noi petrecem o săptămână de reguli de circulație, anume la copiii din clasele începătoare. Pentru evitarea urmărilor și faptele copiilor. Ca ei să nu încalce niciodată regulile de circulație.

Eu vreau să le doresc copilașilor noștri, să cunoască regulile de circulație, să le utilizeze, să le aplice.

După opinia polițiștilor, hainele și obiectele fosforescente sunt o necesitate mare, mai ales pentru copii.

În cazul când lipsesc trecerile pietonale, să traverseze strada la intersecții, pe timp de noapte să fie echipați corespunzător sau cu haine reflectorizante sau careva obiecte reflectorizante pe corp. Cu haine de culoare mai deschisă ca să fie mai vizibili de către conducători.

Acțiunile de informare a copiilor sunt efectuate săptămânal în toate școlile din nordul țării.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md