fbpx
15.3 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

/VIDEO/ Transparența decizională și accesul la informațiile de interes public- esențiale pentru o guvernare deschisă la nivel local

Citește și:

Transparența decizională și accesul la informațiile de interes public au fost discutate în cadrul unui eveniment, organizat de Asociația ADEPT în parteneriat cu Cancelaria de Stat, la Bălți. În cadrul discuțiilor dintre autoritățile centrale și autoritățile publice locale, sau propus mai multe metode de transparență pentru o conlucrare mai eficientă dintre autorități și cetățeni.

NATALIA POSTICĂ, Șef-adjunct, Direcția drepturile omului și cooperarea cu societatea civilă, Cancelaria de Stat: „Experiența de astăzi este una importantă atât pentru noi, ca și autoritate centrală cât și pentru autoritățile publice locale, deoarece iarăși ne aducem împreună la această masă de discuție privind cum asigurăm o guvernare calitativă, eficientă, orientată către cetățean la orice nivel al verticalei de guvernare.”

INNA VRÎNCEANU, Expertă în buna guvernare, ADEPT: „Acest proiect vizează îmbunătățirea transparenței și a responsabilității în furnizarea de servicii publice la nivel local, care este implementat cu sprijinul parteneriatului pentru o guvernare deschisă, parte a programului UE pentru integritate, pentru parteneriatul estic finanțat de Uniunea Europeană. Care sunt sau care este eficiența serviciilor și performanța serviciilor publice de gospodăria comunală în aceste localități din zona de nord, dar și în general per țară.”

Reprezentanții autorităților publice locale salută această întrunire, întrucât conlucrarea mai vastă dintre structuri va duce la îmbunătățirea mai multor segmente din comunitatea lor.

VEACESLAV SPĂTARU, Vice primarul orașului Rîșcani: „Întrunirea de astăzi, eu o consider foarte benefică, deoarece am aflat foarte multe informații care  ne va ajuta să le implementăm în teritoriu, toate însărcinările care au fost la lecțiile practice, la toate întrebările noastre, au fost un răspuns corect și un răspuns pe care noi îl putem implementa în teritoriu.”

LUDMILA DOVGANI, Șef Direcție Administrație Publice la primăria mun. Bălți: „Astfel de întâlniri precum astăzi, sunt importante probabil, pentru că astăzi a avut loc un dialog dintre Cancelaria de Stat și reprezentații structurilor întreprinderilor publice și asociațiile obștești. Pentru ca noi să ne înțelegem mai bine, pentru că într-adevăr până când nu este suficient probabil, ca să fim sinceri implicarea cetățenilor în consultările publice în momentul de față este slab.”

Programul este implementat cu sprijinul Parteneriatului pentru guvernare deschisă prin Programul UE pentru Integritate pentru Parteneriatul Estic, ființat de Uniunea Europeană.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md