fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

/VIDEO/ Transportul public din Bălți, supra aglomerat. Poliția amendează șoferii, oamenii se plâng că întârzie

Citește și:

Troleibuzele și microbuzele din Bălți devin adevărate curse cu obstacole la primele ore ale dimineții. Atunci când toți se grăbesc la școală și la serviciu, transportul public este arhiplin. Poliția aplică amenzi șoferilor, în timp ce oamenii se plâng că nu au altă soluție să ajungă la timp la destinație.

„Mereu ajung toată murdară, călcată pe picioare și este foarte inconfortabil. Nu-mi place deloc să merg cu troleibuzul. Mă gândeam eu, troleibuze pentru copii speciale, care să ducă elevii la școală, pentru că sunt și oameni mari și copii mici călcați în picioare în fiecare dimineață.”

Aceast femeie a ratat două troleibuze pentru că nu a avut unde să urce împreună cu cei doi copii ai săi.

„Este inconfortabil pentru că îmi fac griji ca copii să nu fie loviți, să nu fie striviți, de aceea aș fi vrut ca pentru copii să fie un loc special, ca ei să nu fie bruscați. Îndeosebi acum, de la 11 septembrie, timpul de școală, este exact ora de vârf.”

De cealaltă parte, unii călători se arată deranjați de faptul că vehiculele supraîncărcate sunt trase pe dreapta de către polițiști.

„- Înțelegeți că autocarul este supra încărcat, este vorba de siguranța dumneavoastră. – Daaa, desigur, voi vă faceți griji pentru noi, Duceți-vă cu Dumnezeu. Duceți-vă cu Dumnezeu.”

Șoferii de rute spun că nu-și pot lăsa pasagerii în stații, de aceea supraîncarcă unitățile de transport.

„Transportul public este supraîncărcat în fiecare dimineață de pasageri. – Dar dacă este ora de vârf, sau nu cunoașteți ce-i asta? Lumea se grăbește la lucru, ap cum, să-i las la oprire?”

Între timp, angajații poliției documentează zilnic încălcările comise de către transportatori.

IGOR SCUTARU, Ofițer principal al Direcției Patrulare Nord a INSP: „În perioada 22 august – 10 septembrie, pe teritoriul țării este desfășurată operațiunea „Autobuzul”, care are drept scop asigurarea traficului rutier la compartimentul transportului de călători de către autobuze și troleibuze, reducerii riscului producerii accidentelor rutiere, precum și a consecințelor acestora. Este verificat transportul public din municipiul Bălți, unde în caz de depistare a careva încălcări, față de șofer este aplicată o amendă.”

În municipiul Bălți circulă 38 de troleibuze pe 8 trasee. În oraș circulă mai multe microbuze și o linie de autobuz.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un ucrainean torturat de ruși cu electroșocuri a depus o plângere pentru crime de război în Argentina

Un ucrainean a depus o plângere penală la un tribunal din Argentina împotriva forțelor de ocupație ruse care l-au...

Moldovenii preferă produsele autohtone. R.M. a înregistrat o scădere a importurilor cu 7,5%

Moldovenii preferă tot mai mult produsele autohtone. Potrivit datelor Biroul Național de Statistică, importurile în Republica Moldova au înregistrat...
  sursa: cursbnm.md