fbpx
17.7 C
Бэлць
vineri, iunie 14, 2024

/VIDEO/ Un bărbat din Bălți ar fi omorât câinii vecinilor pentru că îl deranjau

Citește și:

Un bărbat din Bălți este învinuit că otrăvește câinii vecinilor pentru că îl deranjează. Cazul a ajuns în vizorul poliției, dar și a organizațiilor care apără drepturile animalelor.  

„Acestea sunt bucățele de pâine care le-am scos din gura câinelui, din păcate nu a putut fi salvat, cred că o bucățică a ajuns în cavitatea abdominală.”

Alexandra Hamutova s-a trezit dimineața cu câinii morți în ogradă. Femeia își învinuiește vecinul de peste drum precum că i-ar fi otrăvit trei câini din curte pentru că îl deranjau. Atât Alexandra, cât și mama acesteia spun că nu doar câinii lor au fost omorâți.

ALEXANDRA HAMUTOVA, locuitoare a municipiului Bălți: „S-a întâmplat sâmbătă dimineața. M-am trezit, mă porneam la serviciu, am deschis ușa, iar pe prag am găsit câinișorul de luni mort. Nu am înțeles care este motivul, m-am speriat, ieșind în curte am găsit cățeaua de rasă de 9 ani în cușcă moartă. Am o singură suspiciune, este vecinul. Era nemulțumit de câinele meu, că latră, că îl deranjează să doarmă, face multă gălăgie și el nu se poate odihnă normal și să doarmă.”

LUDMILA HAMUTOVA, locuitoare a municipiului Bălți: „El stătea acolo și cu așa un ton îmi spune: „Tanti Mila face-și ceva cu câinele acesta, cu acești câini.” Îi zic cu ce te încurcă, sunt închiși, nu se jelui nimeni pe ei, cu ce te încurcă. Eu noaptea nu pot dormi. Odată mi-a spus, altă dată mi-a zis, apoi mi-a spus că va face ceva cu ei.”

Am încercat să vorbim cu vecinul învinuit de femei, dar nimeni nu ne-a deschis poarta.  

Xenia Vîlcu, voluntară la organizație care apără drepturile animalelor, dar și vecinii Alexandrei, sunt siguri că animalele au fost otrăvite.

LIUBA EMCIUC, locuitoare a municipiului Bălți: „În acea dimineață, noi luam micul dejun, pe sora mea a chemat-o vecina și îi spune, Tanti Valea, veniți la mine, zic că s-a întâmplat ceva. Când am ajuns câinele ei era deja mort, erau simptoame de otrăvire, limba era scoasă afară și numai spumă pe toată grădina era.”

XENIA VÎLCU, voluntară: „Au aruncat pâine deja seara și câinele meu care era la întreținere la Alexandra a mâncat acea bucată de pâine și a început să îi fie rău. Peste 20 de minute am venit cu taxiul și am încercat să salvăm câinele, i-am pus injecțiile necesare.”

Poliția a inițiat o anchetă, dar așteaptă rezultatele expertizei animalelor.

EUGENIA MOLCIANOV, ofițerul de presă al IP Bălți: „Cazul a fost înregistrat de poliție la data de 4 martie curent. În cadrul investigațiilor urmează a fi efectuate acțiuni de constatare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.”

Menționăm că, persoanele care mutilează sau omoară animalele riscă  amendă de până la 15.000 de lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

2 COMENTARII

  1. очень надеемся, что будет проведено тщательное расследование, а не спустя рукава!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Premierul Dorin Recean și reprezentanții autorităților publice din Soroca au discutat despre dezvoltarea raionului

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților publice și ai serviciilor desconcentrate din raionul Soroca. Au fost discutate...

/VIDEO/ „Acceptă-mă” – Bate un gol pentru viață

Au jucat fotbal pentru o cauză nobilă. În municipiul Bălți s-a desfășurat cea de-a doua ediție a „Cupei Companiilor:...
  sursa: cursbnm.md