fbpx
12.6 C
Бэлць
duminică, aprilie 14, 2024

/VIDEO/ Undă verde pentru troleibuze. Circulație transportului public pe strada Kievului din Bălți va fi reluată

Citește și:

După mai bine de jumătate de an, patru troleibuze, cu masa mai mică de 20 de tone, își vor relua activitatea pe strada Kievului din Bălți, începând cu 1 februarie. Asta după ce comisia de specialitate a Primăriei a efectuat mai multe expertize a carosabilului, dar și a țevilor de canalizare.


Conform informației expuse de experți, circulația transportului public pe strada Kievului ar putea fi reluată cu respectarea mai multor reguli, inclusiv introducerea limitei de viteză de 30 km/h.

MARINA BARÎȘPOLI, directorul adjunct al ÎM Direcția de Construcţii Capitale Comanditar Unic mun. Bălți: „Este posibilă redeschiderea temporală a circulației rutiere pentru transportul public, incluzând troleibuzele și autobuzele, cu o greutate de până la 20 de tone. Pe strada Kievului se permite circulația doar pe partea dreaptă a carosabilului, într-o singură direcție, pentru o perioadă de 6 luni. Se recomandă de a se monitoriza non stop sectorul problematic, instalând camere de luat vederi.”

Traseul pe care vor circula troleibuzele va fi unul ireversibil. Acesta va starta de la Gara de nord, va trece prin centrul orașului, după care se va îndrepta spre cartierul Dacia, pe strada Ivan Franco va reveni la punctul de pornire.

GHENADIE ȘMULSCHI, vice-primar de Bălți: „Transportul care se deplasa pe strada Mițkevici, de la Gara de Nord mergeau autobuzele mergeau pe strada Mițkevici, acum ele, deja troleibuzele, se vor deplasa pe strada Kievului. Iar acelea care mergeau în direcția opusă, pe strada Cahulului, vor rămâne.”

Oamenii care trăiesc în regiune au declarat că odată cu reluarea curselor de troleibuz pe această stradă, deplasarea lor dintr-un punct al orașului în altul va de veni mult mai ușoară și mai accesibilă.

„Foarte bine, deoarece un micro-raion întreg este izolat absolut. Autobuzul 25 are o rută foarte mare, costă trei lei. Troleibuzul numărul doi, un petic de pământ, o rută foarte mică, costă tot trei lei, pensionarii nu pot să-și permită. Nici noi muncitorii nu prea ne putem permite.”

„Ar fi foarte bine, pentru noi pensionarii este bine, dar deja cum va decide administrația orașului.”

„Desigur că este bine, noi bătrânii nu prea ne putem deplasa, în afară de troleibuzul numărul doi, pe aici nu merge nimic. Ne va fi mai ușor”, au spus oamenii.

Mihail Bandalac așteaptă cu nerăbdare ca troleibuzele să crcule pe str. Kiev. Deja de luni întregi, din lipsa transportului public, pentru el, mersul după cumpărături la piață a devenit un adevărat chin.

„Ca atare ei nici nu au trebuit să îl oprească. Trebuia doar atunci când s-au apucat de reparație să îl oprească și atât. Noi suntem foarte bucuroși. Chiar ieri am vorbit cu soția despre acest lucru. În primul rând la piață, și eu dar și toți bătrânii. Le este foarte greu. Сartierul de la gara de nord este paralizat.”

Pentru această decizie au votat 9 membri ai comisiei, iar patru s-au abținut, printre aceștia se numără și reprezentanții poliției care consideră că înainte de a reluat circulația rutieră este nevoie de a găsi soluții la toate problemele care pot apărea în trafic.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md