fbpx
38.9 C
Бэлць
miercuri, iulie 17, 2024

/VIDEO/ „Unde ești tu, Ștefan, Doamne?! Autoritățile locale din Bălți l-au comemorat astăzi pe Ștefan cel Mare

Citește și:

Astăzi s-au împlinit 520 ani de la trecerea în neființă a marelui voievod al Țării Moldovei, Ștefan cel Mare și Sfânt.

Cu această ocazie, autoritățile locale din Bălți l-au comemorat pe domnitor.

ALEXANDR PETKOV, primarul municipiului Bălți: „Ștefan este un exemplu de demnitate, în primul rând, omul care a adunat în jurul său, nu doar oști, dar și poporul pentru a dovedi că țara este una puternică, că poporul este cu demnitate. Trecând deja peste veacuri noi și astăzi ne pomenim într-o situație când trebuie să dovedim întregii lumi că suntem un popor demn, demn de istorie, demn de memoria lui Ștefan cel Mare.”

Ștefan cel Mare și Sfânt, a fost domnul Moldovei între anii 1457 și 1504, având cea mai lungă domnie din epoca medievală din Țările Române.

CRISTINA CRAEVSCAIA-DERENOVA, consilier municipal: „Este o zi extrem de importantă pentru poporul nostru, astăzi comemorăm trecerea în neființă a lui Ștefan cel Mare. Acel mare voievod, bărbat de neam, al țării. Pentru mine este nu numai un simbol al curajului, al dragostei de țară, darși un ctitor, un pilon al culturii naționale. Acel domnitor care a stat la straja independenței țării în cele mai grele veacuri.”

SERGHEI GRAMMA, consilier municipal: „Ștefan cel Mare este cel mai mare domnitori al țării noastre, cel mai cunoscut și cel mai corect. El i-a dat Moldovei însemnătatea pe care o are, a fost un apărător al valorilor corecte, și al statului.”

ALEXANDR NESTEROVSCHI, deputat în Parlamentul Republicii Moldova: „Fiecare țară trebuie să aibă eroul său. Omul care a format această țară și națiune. Pentru Moldova, nu contează în ce limbă nu am vorbi, Ștefan cel Mare este eroul țării noastre. Omul care a format națiunea noastră.”

Ștefan cel Mare a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română, cu numele de Ștefan cel Mare și Sfânt, la 20 iunie 1992.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor

Procuratura raionului Ialoveni anunță trimiterea în judecată a unei cauze penale de învinuire a unui deținut de 27 de...

/VIDEO/ Ce s-a ieftinit și ce s-a scumpit timp de o lună în Moldova

În luna iunie a anului curent, prețurile medii de consum au scăzut cu 0,1%, față de luna mai. Scăderea...
  sursa: cursbnm.md