fbpx
27.4 C
Бэлць
miercuri, iulie 17, 2024

/VIDEO/ Universitățile din România își deschid ușile pentru absolvenții din Republica Moldova. Ce oferte educaționale propun acestea

Citește și:

Studenții moldoveni care își continuă studiile în România au venit să-și împărtășească experiența lor cu absolvenții claselor a XII-a din acest an. La târgul organizat la Bălți, au fost prezenți reprezentanți a mai multor universități din România, care și-au prezentat ofertele educaționale pentru anul 2024-2025.

Vizitatorii au putut afla informații despre programele de studii disponibile, bursele oferite, criteriile de admitere, dar și despre viața de student în România.

PAULA BODLEV, președintele Federației Tinerilor Basarabeni din România: „Noi reprezentăm toate asociațiile de basarabeni și toate universitățile din România. Respectiv, avem reprezentanți cadre didactice, atât persoane din zona de reprezentare a marketingului din cadrul universităților, dar și voluntari, studenți la universitățile respective. Astfel, tinerii absolvenți pot beneficia de informații din surse directe, de la studenți care au trecut deja prin acest proces, cât și de la cadre didactice pentru a afla mai multe detalii despre zona academică”.

CRISTINA POPA, membră a grupului de Inițiativă al Tinerilor Basarabeni din Bacău: „Aș putea să recomand din tot sufletul, Facultatea de Științe ale Mișcării și Sănătății, Facultatea de Kinetoterapie, pentru că este cea mai bună din România, este foarte recunoscută în Europa, iar datorită acestei vin foarte mulți din afară ca să studieze la Bacău. Există trei cămine studențești. Căminul 1 și 2 sunt situate în campusul universității, iar căminul 3 este situat lângă corpul C, lângă Facultatea de Litere”.

La târg au fost prezenți reprezentanți din diverse instituții de învățământ din România, precum: Timișoara, Băcău, Suceava, Constanța, București, Brașov, Petroșani.

MARIA DOMBROV, studentă la Universitatea Politehnică Timișoara: „Sunt 10 facultăți care sunt din domeniul tehnic, dar avem și o excepție, să zicem, arhitectura, pentru că este domeniul artistic și design de interior. În domeniul de inginerie, politehnica este pe primul loc în România și este o bază foarte puternică acolo. Sunt profesori foarte dedicați și au multe posibilități de a face practică efectiv în câmpul muncii, în timpul studiilor.”

Absolvenții din RM au mai multe opțiuni de alegere, cele mai solicitate domenii fiind medicina și economia.

„La Facultatea de Economie, am ales din timp. Cel mai mult mi-au plăcut universitățile din Suceava, Galați și din Oradea.”

„Mie îmi pare că este o oportunitate foarte bună ca elevii din Moldova, din Bălți anume să vadă și să afle multe informații interesante despre universitățile și oportunitățile acestora. Nu pot alege una, pentru că toate sunt foarte interactive și oferă un amalgam foarte mare de oportunități pentru mine.”

Cea de-a 13-a ediție a târgului a avut loc în 4 orașe din Republicii Moldova: Chișinău, Bălți, Cahul și Ungheni.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Medvedev amenință cu un război mondial dacă Ucraina va adera la NATO

Fostul preşedinte al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a menționat că aderarea Ucrainei la forțele NATO ar însemna o declaraţie...

/VIDEO/ Seacă fântânile, lacurile și izvoarele din nordul țării. Cum se descurcă gospodarii și cum își apără culturile la Șofrîncani, Edineț

GABRIELA MOCANU, jurnalist TV Nord: „Temperaturile caniculare de +40 de grade, înregistrate în ultima perioadă, au provocat seceta. Oamenii...
  sursa: cursbnm.md