fbpx
11 C
Бэлць
luni, aprilie 22, 2024

/VIDEO/ Vacanța nu e doar despre distracție, dar și siguranță”. Copiii din Edineț au asistat la o ultimă lecție de siguranță rutieră

Citește și:

„În siguranță în vacanța de vară”, aceasta a fost lecția învățată de elevii claselor primare din raionul Edineț. Aceștia au fost îndemnați să respecte regulamentul circulației rutiere. Profesori au fost chiar polițiștii de Patrulare alături de instructorii Uniunii Conducătorilor Auto Edineț.

Activitatea de informare a copiilor și bicicliștilor cu privire la respectarea prevederilor regulamentelor de circulație rutieră este realizată de către Serviciului de Patrulare Edineț, Ocnița, Briceni al Direcției de Patrulare Nord, în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Edineț și reprezentanții Uniunii Conducătorilor Auto.

PAVEL OBOROC, ofițer superior Serviciul de Patrulare Edineț, Ocnița, Briceni, Poliția de Patrulare Nord: „În legătură cu perioada imediat următoare intrăm în perioada estivală, angajații desfășoară o activitate de informare a copiilor și bicicliștilor cu privire la respectarea prevederilor regulamentelor de circulație rutieră, aspectul de bază fiind plasat pe informarea despre consecințele care duc la comiterea accidentelor rutiere. Totodată Direcția de Patrulare Nord informează că scopul activității este prevenirea accidentelor rutiere.”

ANDREI PSARI, director filiala Edineț a Uniunii Conducătorilor Auto RM: „Noi trebuie să îi învățăm să-și petreacă în siguranță vacanța de vară, exact așa se și numește evenimentul de astăzi „O vacanță în siguranță”, în acest program profesorii noștri învăță copiii cum să traverseze strada, unde se pot plimba cu bicicleta, trotinetele.”

Totodată, copiii au împărțit pliante șoferilor, pentru a le atrage atenția asupra minorilor implicați în trafic. Aceștia salută inițiativa.

„Ne așteptăm de la generația tânără că va fi mai responsabilă și vor respecta regulile de circulație.”

Elevii spun că au învățat cele mai importante reguli de circulație și vor fi mult mai atenți când vor traversa strada.

„Suntem în apropierea vacanței de vara. Cu toții ne dorim o vacanță în siguranță, cu această ocazie venim cu un apel către conducătorii auto să respecte regulile de circulație.”

„Astăzi am învățat regulile de circulație. Care? Cum traversăm strada, ce facem la semafor și cum lucrează traficul rutier. Pentru vacanța asta eu doresc să o petrec în siguranță și am să mă strădui să respect toate regulile de circulație.”

„Din lecția de azi am învățat cum traversăm strada. Dacă nu se vede mașina, trebuie să ne asigurăm că ea nu vine, trebuie să așteptam un pic. Vrem ca toți șoferii să respecte regulile de circulație și ne dorim o vacanță sigură.”

ZINAIDA URSACHI, Profesoară Liceul teoretic Fetești: „Au luat învățăminte de la ziua de azi, cred că vor avea o vacanță în siguranță. Dar pentru toți, nu doar pentru copii, pentru toată lumea e important să știe că viață are prioritate.”

La final, cei mici au explorat mașinile Poliției de Patrulare, s-au ales cu gustări dulci și s-au distrat alături de personajele din poveste.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cazul tinerei de la Orhei, găsită moartă: Procuratura a pornit un dosar penal. Cine va fi audiat

La 12 aprilie 2024, Inspectoratul de poliție Orhei a fost sesizat despre dispariția unei tinere de 19 ani, însărcinată...

Liceul Ștefan cel Mare din Bălți va fi eficientizat energetic în cadrul unui proiect guvernamental

Liceul Ștefan cel Mare din municipiul Bălți urmează a fi eficientizat energetic în cadrul proiectului „Rețeaua de școli model”....
  sursa: cursbnm.md