fbpx
6.5 C
Бэлць
joi, februarie 22, 2024

/VIDEO/ Vântul de ieri a provocat daune la Bălți. Mai multe foi de ardezie a unui liceu din oraș, smulse

Citește și:

Rafalele de vânt, care au lovit ieri Nord-Estul țării, au provocat daune semnificative la Liceul Teoretic „Alexandr Pușkin” din Bălți.  Mai multe foi de ardezie au fost smulse de pe acoperișul clădirii, iar sistemele de scurgere pentru apă au fost doborâte la pământ. Astăzi, angajații Întreprinderii Municipale „Gospodăria Locativ Comunală” au început lucrările de reparare a acoperișului.

„În rezultatul furtunii au zburat peste acoperiș, câteva au căzut partea aceasta împreună cu sistemele de scurgere, din fericire nimeni nu era în preajmă, dar aceasta a fost într-adevăr pe neașteptate.”

Potrivit administrației liceului, incidentul s-a produs în după amiaza zilei de ieri, atunci când elevii deja erau plecați acasă.

OLEG SCOROHOD, Vice-directorul Liceului Teoretic „Alexandr Pușkin” din Bălți: „Aproximativ între orele 16:00 – 16:30, din câmp a venit un vânt puternic spre colțul școlii și acoperișul a fost rupt, au fost rupte câteva bucăți de ardezie. Acum se petrece schimbul foilor de ardezie și reparația sistemelor de scurgere. Nu pot spune acum care sunt daunele, pentru că de aici de jos este greu de evaluat câte foi, s-a văzut că ele au zburat și au căzut, deja văd că băieții s-au urcat, au adus (foi de ardezie) cu rezervă, deja cât va fi atât va fi.”

Potrivit martorilor oculari, vântul puternic a avut un impact devastator asupra acoperișului liceului.

„Așa prin fereastră mă uitam că se clătinau tare, dar nici nu am ieșit. – A fost un vânt oleacă mai puternic? Mai puternic decât în fiecare zi.”

„Parcă se auzea ceva vuind, a fost vânt, eu din cameră am auzit.”

„Eu simt foarte bine că casa stă cu fața la câmp, știți aveam niște apă într-o găleată și așa umbla apa ceea acolo. –  Deci a fost un vânt puternic? Da. S-a simțit foarte tare.”

„Ce să faci, cu timpul cum se spune nu te pui niciodată, asta e, al noi încă este bine, prin alte părți încă mai rău se întâmplă.”

Amintim că, ieri meteorologii au emis Cod Galben de intensificări ale vântului.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ O pacientă de la Internatul Psihoneurologic din Bălți ar fi murit în urma unei intoxicații cu alcool. Ce spun ceilalți pacienți

Pacienții de la Internatului Psihoneurologic din Bălți pot procura alcool fără mare efort. Acest fapt ar fi cauzat deja...

O tânără de 29 de ani a fost găsită moartă pe o stradă din Bălți

O tânără de 29 de ani a fost găsită moartă în această dimineață pe o stradă din municipiul Bălți....
  sursa: cursbnm.md