fbpx
14.2 C
Бэлць
marți, aprilie 16, 2024

/VIDEO/ Vor mai multe evenimente, dar și deschiderea autorităților. Tinerii din Bălți și-au ales noul board

Citește și:

Prea puține evenimente, dar și indiferența autorităților locale și centrale este una dintre provocările cu care se confruntă tinerii din Bălți. În acest weekend, adolescenții au ales membrii noului board, care le vor reprezenta interesele și, timp de un an vor munci pentru atragerea investițiilor în domenii prioritare pentru tineri.

„Dacă e să vorbim despre problemele tinerilor în Bălți, eu aș menționa și situația la nivel de republică. În primul rând nu ne ajunge comunicare cu autoritățile publice locale, dar și cu puterea centrală. Noi ne străduim această ruptură s-o diminuăm, pentru ca tineretul să fie mult mai auzit.”

„În genere noi ne confruntăm cu probleme spre exemplu, nu avem ce face și trebuie să găsim ceva de făcut, să ne ocupăm cu ceva nou. Sunt foarte fericită că există așa centre care preocupă tinerii și le dau oportunități să se dezvolte și să se regăsească.”

„Consider că în localitatea noastră sunt prea puține spații pentru tineri, prea puține evenimente la care tinerii pot participa, pot comunica și socializa în vremea noastră.”

„După părerea mea, provocările cu care se confruntă tinerii în prezent, cred că după absolvirea gimnaziului  alegerea unui colegiu sau unde vor merge mai departe la studii, după părerea mea, cred că se confruntă cu timiditatea, pentru că nu toți au curajul să participe la concursuri, de a investiga.”

„Tinerii tind mult mai mult spre o motivare, de a fi capabili de a rezolva ceva, iar în timp de suntem lăsați deoparte și sunt rezolvate alte probleme care pot fi lăsate deoparte, noi devenim cumva nu atât de importanți și iată evenimentele de acest gen confirmă ideea noastră și cred că e ceva foarte bun, merită.”

Oficialii prezenți la eveniment au dat asigurări că tinerii sunt o prioritate pentru politica internă, dar și pentru cea externă.

LILIANA GROSU, deputată în Parlamentul RM: „Noi susținem acest proces, toate activitățile posibile, toate intențiile pe care le avem la nivel legislativ, vrem să oferim tinerilor mai multe oportunități de a se implica, de a învăța ce înseamnă să fii cetățean.”

Adrian-Mihai TICAN, Gerant interimar, Consulatul General al României la Bălți: „Vă implicați în viața cetății, pentru că vă implicați în activitățile sociale, mai ales în cele ce țin de promovarea valorilor și principiilor democrației, un pas obligatoriu pentru consolidarea tinerei generații, în măsură să schimbe radical viața socială din Republica Moldova. Vă asigur de sprijinul României pentru tânăra generație și pentru tot ce înseamnă dezvoltarea tinerei generații.”

TEODORA PANUȘ, președinta Consiliului Național al Tinerilor: „Vă rog să nu opriți aici, nu vă opriți doar la viitor, nu mergeți doar pe conotație că tinerii sunt viitorul. Voi aveți foarte mult potențial, trebuie să aduceți aminte la restul că voi sunteți prezentul, voi puteți mult mai multe și aveți nevoie de mult mai multe oportunități pentru a aduce viziunea asta frumoasă că Europa este acasă.”

Boardul Studem este format din 13 tineri și reprezintă organul decizional principal al tinerilor din Bălți.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/DOC/ Scandal la Consiliul Raional Fălești. Cine totuși este președintele raionului

Scandal la Consiliul Raional Fălești. Potrivit unei decizii emisă astăzi de unii consilieri, actualul președinte Vadim Roșca din partea...

Zelenski, apel către Occident: „Încetaţi să mai toleraţi terorismul rusesc!”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat un apel ţărilor occidentale să aplice mai eficient sancţiunile instituite împotriva Rusiei pentru...
  sursa: cursbnm.md