fbpx
36.2 C
Бэлць
vineri, iulie 12, 2024

/VIDEO/ Vouchere în valoarea de 2000 de lei pentru refugiați și persoanele care le găzduiesc din raioanele Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Telenești Ștefan Vodă și municipiul Bălți

Citește și:

Carduri de cumpărături (vouchere) în valoare de 2.000 de lei fiecare, pentru persoanele refugiate din Ucraina și persoanele care le găzduiesc, din raioanele Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Telenești Ștefan Vodă și municipiul Bălți. Proiectul are drept scop acordarea ajutorului umanitar sub formă de carduri de cumpărături pentru produse alimentare și nealimentare. Beneficiarii spun că aceste carduri sunt extrem de necesare pentru ei.

TATIANA OBUHOVSCAIA, Refugiată din Ucraina: „Pentru noi acest ajutor este foarte important, deoarece nu ne ajung produse, familia noastră este mare, eu am venit aici cu 2 copii, mama și tata, părinții au deja 75 de ani, desigur nimeni nu poate să lucreze înafară de mine și pentru noi, aceasta este o susținere foarte mare. La copii le voi cumpăra fructe, legume, produse lactate foarte mult le iubesc.”

LIUBOVI, Refugiată din Ucraina: „Vreau să mulțumesc tuturor donatorilor, pe toți organizatorii care ne ajută pe noi, eu sunt mamă a 5 copii și pentru mine aceasta este un mare ajutor, pentru că copiii, fructe, legume trebuie și că noi suntem veniți, este important și suntem recunoscători foarte mult.”

RAISA CIUBOTARI, Beneficiară: „Mâncare, tot refugiați la noi și noi îi ajutăm, și noi mai cumpărăm când nu vine voucherul și asta-i. Trebuie, să fost și unul străin tot îl ajutam, că asta e, trebuie să ne ajutăm unul pe altul ca așa este lăsat de la Dumnezeu.”

Ana Jalbă a primit în gospodăria sa patru persoane refugiate din Ucraina. Femeia spune că din puținul pe care îl are este gata să se împartă cu persoanele aflate în dificultate.

ANA JALBĂ, Beneficiară: „E binevenit, mulțumim, mai ales dacă suntem pensionari, ne e de ajutor, ajutăm pe alții, ne ajută și pe noi. E mai bine decât atunci când se dădea în pachete, pentru că cumperi atunci când ai necesitate, da așa dacă ele stau expiră termenul. Crupe, cărnuri. Chiar din primele zile primarul s-a adresat pe Facebook cine are posibilitate să primească și de atunci vreo patru-cinci familii au trecut.”

Distribuirea cardurilor a fost posibilă grației cooperării dintre Casmed, ProCooperare, APL și Direcțiile de Asistența Socială și Protecția Familiei din raioanele sus indicate.

NATALIA RUSNAC, Șef Serviciu Asistență Social Comunitară Fălești: „Este un lucru foarte, foarte frumos, care vine de fapt din inima organizației Casmed, care de fapt pun accent pe prevenire, prevenirea situațiilor de risc. Țin cont atunci când o familie sau o persoană este cu probleme de sănătate, cu grad de dizabilitate, chiar oferă suportul la domiciliu, de fiecare dată noi avem așa să spunem avem o colaborarea foarte frumoasă.”

ANDREI TABARCEA, Coordonator de proiect AO „Casmed”: „Scopul acestui proiect este acordarea ajutorului umanitar pentru persoanele refugiate și persoanele care găzduiesc acești refugiați, în total sunt 2000 de persoane care o să primească acest ajutor umanitar. Distribuirea cardului se efectuează în parteneriat cu reprezentanții Adiminstrației Publice Locale și cu reprezentanții Direcțiilor de Asistență Socială și Protecția Familiei din raioanele Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Telenești Ștefan Vodă și municipiul Bălți.”

Reprezentantul organizației HEKS-EPER spune că acest ajutor este foarte important pentru refugiați, întrucât aceste grupuri social vulnerabile trebuie ajutați.

PETER FENOY, Director de țară, Organizația HEKS-EPER Moldova: „Adică o categorie de persoane au venit din Ucraina ca refugiați, care au nevoi extreme, cum ar fi persoane cu dizabilități, persoane în vârstă sau femei cu mulți copii, femei însărcinate sau persoane bolnave, așa că aș vrea să le ajutăm și să le oferim un pachet minim de ajutor.”

Scopul acestei campanii este oferirea a 2.000 vouchere multifuncționale, în valoare de 2.000 MDL fiecare, pentru produse alimentare și nealimentare, care vor fi distribuite cu titlu gratuit de către Asociațiile obștești „CASMED” și „ProCooperare” din mun. Bălți, refugiaților din Ucraina si familiilor gazdă, în raioanele țintă a proiectului.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

1 COMENTARIU

  1. Vouchere în valoarea de 2000 de lei pentru refugiați și persoanele care le găzduiesc din raioanele Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Telenești Ștefan Vodă și municipiul Bălți - Observatorul de Nord

    […] sursa: tvn.md […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Canicula a ajuns și în Parlament. Deputații s-au stropit cu apă după ce s-au contrazis

Codul Roșu de caniculă a ajuns de ieri în Parlament. Câțiva deputați s-au stropit cu apă, după ce s-au...

Mica Elveție sau Maldive de Moldova. Atracțiile turistice din nordul țării care merită să fie vizitate

În timp ce unii moldoveni sunt de părerea că pentru a călători au nevoie de pașaport, viză și valiză,...
  sursa: cursbnm.md