fbpx
24.3 C
Бэлць
marți, mai 21, 2024

/VIDEO/ Zece instituții de învățământ din raionul Edineț au participat la o competiție militară

Citește și:

La Școala Profesională din Cupcini, Edineț a fost organizată competiția militară „Pe Meleagurile Natale”, etapa națională.

Elevii din zece instituții de învățământ s-au întrecut în diferite de genuri de sport.

„Am alergat, după am tragerea la țintă, am participat, pentru că nu a fost prima oară, adică am mai fost la competiții la Briceni și adică cu sportul mă împac destul de bine. E o parte din viață, adică fără sport nu ești în formă.”

„Sportul înseamnă viață, am decis să particip, pentru că este o experiență în plus. Am făcut 13 ridicări la bara fixă, se putea și mai bine, dar este bun și așa rău.”

„Sunt pasionat de sport, particip la mai multe categorii de competiții sportive, dar în competiția de astăzi particip ca împușcător să spunem așa. Mă ocup cu ridicare greutăți, cros fit, dar de ce îmi palce, pentru că este un bun exercițiu fizic și în general sportul trebuie să fie o parte componentă a vieții fiecărui om.”

Competiția militară este la a zecea ediție.

OVIDIU FLOREA, directorul școlii de sport Edineț: „Competițiile militar patriotice „Pe Meleagurile Natale”, în raionul Edineț. A fost prima etapă în instituțiile de învățământ din raionul Edineț și astăzi e etapa raională. Competiții militare, deci alergarea, aruncarea grenadei, ridicarea la bara fixă, ridicarea greutăților, ștafetă militară, demontarea și montarea pistolului automat.”

SVETLANA CUCOARĂ, directoarea Școlii Profesionale din Cupcini, raionul Edineț: „Sportul înseamnă tot pentru noi și sănătate mintală și sănătate fizică, și respect, și stimă, și organizare, disciplină, care este un element foarte important în activitatea profesională a elevilor. Este o competiție, dar o competiție care favorizează și spiritul de prietenie.”

Tot în cadrul competiției, patrupezii poliției de frontieră Frank și Agata împreună cu angajații au prezentat exerciții demonstrative.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

1 COMENTARIU

  1. Zeci de școli din raionul Edineț au participat la o competiție militară - Ultimele ştiri din Moldova

    […] Elevii din zece instituții de învățământ s-au întrecut în diferite de genuri de sport, transmite Ultimelestiri.md cu referire la tvn.md. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VOX POP/ Pro sau contra votului prin corespondență? Ce spun bălțenii

„Eu cred că trebuie de mers în pas cu lumea, dacă undeva se practică și s-a dat rezultate, eu...

Moldova, prima țară care semnează cu UE un parteneriat în domeniul securității și apărării. Anunțul făcut de la Bruxelles

Republica Moldova și Uniunea Europeană au semnat un Partenerariat în domeniul Securitate și Apărare. Documentul a fost semnat pe 21...
  sursa: cursbnm.md