fbpx
27.4 C
Бэлць
duminică, iunie 23, 2024

/VIDEO/ Zeci de copii din Bălți prezenți la campania de prevenire a cazurilor de înec

Citește și:

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat „Campania de prevenire a cazurilor de înec în perioada estivală”.

CONSTANTIN TĂRÎȚĂ, șef adjunct interimar al Direcției Regionale de Căutare-Salvare nr. 2: „Noi suntem aici și am preluat și noi această campanie pentru a desfășura o lecție. Au fost demonstrate tehnici de salvare pe apă, cât și deja în cazul când persoana a fost salvată cum să îi acorzi primul ajutor medical în caz de înec.”

Zeci de copii au învățat prin joc cum să prevină un caz de înec.

„Mi-a plăcut cum arătau, e foarte interesant, captivant. Unicul lucru e că cercurile sunt foarte grele. Credeam că vor fi mai ușoare.”

Polițiștii la fel au venit cu un mesaj pentru copii.

GHEORGHE DRĂGAN, șef adjunct al Secției Securitate Publică, IP Bălți: „Să nu uităm despre aceea că la momentul când deja vă aflați în bazinul acvatic aveți și careva bunuri, dacă și vă deplasați la un bazin înseamnă că bunurile care le aveți în proprietatea dumneavoastră începând de la telefonul mobil, tablete, ceasuri, înseamnă că ele de asemenea trebuie să fie în siguranță.”

De la începutul anului 2024, 17 persoane dintre care trei minori și-au pierdut viața în bazinele acvatice din Republica Moldova.

„Aste e învață pe oameni, ca oamenii să înțeleagă ce se poate de făcut și ce nu se poate, de exemplu când pleci undeva cu copiii să te odihnești, trebuie să fii tare atent.”

„Nu în toată ziua cu asta te întâlnești, mai ales în oraș, la iaz, pentru prima dată văd asta în realitate cu s-a întâmplat.”

La sfârșit de eveniment copiii au fost plimbați cu barca.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...

Creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Mare. De ce nu trebuie să te cerți azi

Creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Mare sau Rusaliile. Acesta este unul din praznicele împărătești ale Bisericii Ortodoxe, fiind sărbătorit la...
  sursa: cursbnm.md