fbpx
25.2 C
Бэлць
miercuri, iunie 19, 2024

Volodimir Zelenski, mesaj pentru mamele soldaților ruși: „Nu vă trimiteţi copiii la război într-o ţară străină”

Citește și:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a transmis un mesaj, sâmbătă, mamelor soldaților ruși, cerându-le să împiedice trimiterea fiilor lor la război în Ucraina, scrie safenews.ro.

Vreau să mă adresez din nou mamelor ruse. În special mamelor recruţilor. Nu vă trimiteţi copiii la război într-o ţară străină”, a spus preşedintele Zelenski, într-o nouă înregistrare video difuzată pe Telegram.

„Verificaţi unde este fiul dumneavoastră. Şi dacă aveţi cea mai mică bănuială că fiul dumneavoastră ar putea fi trimis la război împotriva Ucrainei, acţionaţi imediat pentru a împiedica uciderea sau capturarea lui”, a spus liderul de la Kiev.

Ucraina nu şi-a dorit niciodată acest război teribil. Şi Ucraina nu îl vrea. Dar se va apăra atât cât va fi necesar”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Miercuri, Rusia a recunoscut pentru prima dată prezenţa recruţilor în Ucraina şi a anunţat că unii dintre ei au fost luaţi prizonieri, Moscova afirmând până acum că doar soldaţi profesionişti luptă în Ucraina.

Acest anunţ a fost făcut pe măsură ce apelurile din partea mamelor care nu mai aveau ştiri de la fiii trimişi în Ucraina s-au înmulţit pe reţelele de socializare.

La rândul său, Ucraina le-a invitat săptămâna trecută pe mamele soldaţilor ruşi capturaţi pe teritoriul său să vină să îi recupereze, Kievul susţinând că a luat zeci de prizonieri de la începutul invaziei trupelor ruse. Ministerul ucrainean al apărării a publicat atunci numere de telefon şi un e-mail cu ajutorul cărora aceste mame puteau obţine informaţii despre fiii lor prizonieri în Ucraina.

În timpul conflictului din Cecenia din anii 1990 şi 2000, numeroşi tineri recruţi ruşi au fost trimişi pe front, iar unii au fost luaţi prizonieri. Mamele soldaţilor s-au mobilizat atunci să-i readucă acasă, vii sau morţi, fără a ezita să meargă în Cecenia, o mişcare care a alimentat în Rusia protestele împotriva războiului.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni

Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat...

/VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am...
  sursa: cursbnm.md