Dacă până acum aruncau o bună parte din bucate după sărbători, criza financiară i-a disciplinat pe oamenii din nordul țării.
„Gătim câte un pic, după posibilități. Pârjoale, șnițel, piftie, așa olivie, cam de astea. Eu am o familie mare, la mine se mănâncă, am trei copii.”
„Cine își permite și gătește mult, ca să arunce, dar cel care înțelege că se va arunca, atunci nu face ca să arunce. Acum nu mai umblăm așa în ospeție ca mai înainte și nu putem chiar spune, fiecare e cu familia sa.”
Oamenii au început să conștientizeze ce înseamnă risipa alimentară și câte bucate trebuie să așeze pe masă
„Cu acest lucru nu sunt de acord, trebuie cred de gătit atât cât e necesar. Dar posibil aceasta e mentalitatea moldovenească, să gătești mult, să aștepți mulți oaspeți.”
„În general se pregătește tradițional, dar moldovenii noștri s-au desprins să sărbătorească pe stil nou, pe stil vechi, pentru că știu că vor veni copiii, nepoții, vor fi oaspeți, vecini, așa e o tradiție în Moldova.”
„Da într-adevăr foarte mulți consumă în ultima perioadă, lumea acum mai degrabă moare de mâncare, decât de foame, e mult și e în exces. Asta e părerea mea, e foarte mult”
Câte bucate veți avea pe masa festivă?