fbpx
20.5 C
Бэлць
duminică, iunie 23, 2024

/VOX POP/ Care e mâncarea preferată a bălțenilor

Citește și:

„Borș cu măligă. – Da de ce? – Că sunt moldovean.”

Care e mâncarea preferată a bălțenilor?

„Eu am multe bucate preferate, de ce, pentru că știu să le gătesc, pentru că îmi place, multe am și borș și pârjoale, supe, felul întâi, felul doi, când o să încep a le enumera, atunci… Șnițel, pârjoale, foarte mult nepoții iubesc pârjoalele care le fac și eu le iubesc.”

„Cele mai gustoase sunt pastele cu carne, mama foarte bine le gătește.”

„Ragu pentru că e o combinație de legume și carne. Eu îl gătesc singură, îmi place foarte mult în varianta de casă. Tuturor le place, îl gătesc foarte gustos.”

Unii preferă mâncare tradițională

„Zeama de găină, îmi place foarte mult pentru că îmi aduce aminte de copilărie, de mama, de bunica, ele îmi puneau pe masă și cu mare drag continui și eu obiceiul acesta de a pregăti neapărat și o zeamă.”

„Foarte multe, îmi plac foarte mult sarmalele care le fac foarte gustoase, răciturile îmi plac, cartoful tânăr îmi place cu usturoi și mărar. Piure fac, varză proaspătă acum cu mărar la fel fac, usturoi și cu o bucățică de slănină.”

„Mămăliga, jumara, foarte populare în Moldova noastră, e foarte bun, e o mâncare preferată de la buneii, de la străbunii noștri. În ziua de azi care se face pe la magazin asta tot nu e bun, asta e natural, Moldova noastră.”

„Fiecare din noi iubește zeama, o iubesc pentru ceva anume și eu o iubesc, îmi place borșul, peștele prăjit, peștele fiert, e greu ceva anume de ales.”

Alții optează pentru bucate mai selecte

„Produsele de mare cred, e ceea la ce pot să dau eu prioritate din mâncare. – Le gătiți? – Da le pot găti, pot și să le comand, dar în orice caz sunt produsele de mare.”

„Cred că carne în stil francez, pelmeni, salată cezar, dar în general din pește, creveți sub orice formă și pește sub orice formă, anume al nostru moldovenesc carașii, crapii, anume proaspeți când încă mișcă, cam asta.”

„Carne în stil franțuzesc pentru că e mâncarea preferată a tatălui meu și supa din ceapă franceză. – Le gătiți? – Da, eu în general de toate gătesc.” 

Dar care este mâncarea voastră preferată?

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Republica Moldova marchează Ziua Suveranității

Republica Moldova sărbătorește astăzi Ziua Suveranității. Declarația de Suveranitate a fost adoptată acum 34 de ani, pe 23 iunie...

Cum ne protejăm de caniculă

Căldura extremă este un pericol important pentru mediu și pentru sănătatea muncii. Stresul termic este cauza principală a deceselor cauzate...
  sursa: cursbnm.md