fbpx
18.2 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

Vrei să studiezi la o universitate din România? La Bălți, va avea loc un târg al acestora

Citește și:

Federația Tinerilor Basarabeni invită absolvenții la un Târg al Universităților din România care va avea loc în Chișinău, Bălți și Cahul. Evenimentul a ajuns la cea de-a XI-a ediție și are drept scop informarea absolvenților de gimnaziu și de liceu din Republica Moldova cu privire la admiterea la învățământul preuniversitar și universitar din România pentru anul 2022-2023, transmite jurnal.md.

„România acordă anual în jur de 5000 de locuri bugetate la studiile preuniversitare și universitare pentru elevii și studenții din Republica Moldova și foarte multe facilități: cazare gratuită sau aproape gratuită pentru tinerii admiși la buget, posibilitatea de angajare temporară pe teritoriul României, acces la programe culturale și educaționale de tip Erasmus, Work and Travel și alte mobilități internaționale. Mai mult, continuarea studiilor în România este o oportunitate foarte bună pentru tinerii din Republica Moldova având în vedere prestigiul Universităților românești și obținerea unei diplome recunoscute la nivel internațional, dar și posibilitatea de implicare în activități extrașcolare prin programe diversificate de voluntariat”, a menționat liderul Federației Tinerilor Basarabeni, Cristin Murafa.

Târgul Universităților va avea loc în perioada 7-10 iulie 2022, după cum urmează: – 7-8 iulie – mun. Chișinău, Aleea Clasicilor, interval orar 09:00 – 16:00; – 9 iulie – mun. Bălți, Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu”, interval orar 09:00 – 16:00; – 10 iulie – or. Cahul, Universitatea ,,B.P. Hașdeu”, interval orar 10:00 – 15:00.

Reprezentanții centrelor universitare din România vor oferi, pe parcursul celor 3 zile de târg, informații despre etapele de admitere, numărul de locuri alocate pentru tinerii din Republica Moldova, lista actelor necesare, criteriile de selecție ale candidaților precum și alte informații utile și necesare absolvenților de gimnaziu și de liceu din Republica Moldova, care urmează să aplice pentru continuarea studiilor în România.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md